El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La poca activitat de l'aula de turisme d'Alcoi (CdT) enfronta el govern amb el PP

Activitat celebrada en l'aula CdT d'Alcoi.

Les aules CdT (Centre de Turisme) són espais on es realitzen accions formatives per a professionals del sector turístic. Alcoi disposa pel moment d'una d'aquestes aules en les instal·lacions de la Tourist Info, i pròximament incorporarà un Centre de Turisme d'Interior propi, que s'ublicarà al parc tecnològic de l'illa de Rodes.

El Partit Popular posa en dubte l'oferta formativa per al sector turístic en Alcoi, i ho fa denunciat la "nul·la activitat" de l'aula CdT en 2019, de la qual asseguren que no va realitzar cap activitat durant el passat exercici. Per la seua part, el govern acusa el PP de voler "dinamitar la iniciativa perquè l’han feta uns altres".

La regidora del PP admet que l'Ajuntament no té competència sobre l'aula. No obstant això, apunta que ocupa instal·lacions municipals i que el Govern "ha de prendre part perquè l'oferta que proposa CdT arribe a la major quantitat de persones".

La regidora lamenta que al Govern municipal "no semble preocupar-lo la inactivitat d'aquest recurs formatiu, perquè a l'agost ja reclamem mesures per a dinamitzar l'aula i la situació continua sent la mateixa". L'edil també critica que l'Agència Valenciana de Turisme haja oferit només dos cursos en tot el 2019, cap dels quals va arribar a celebrar-se per falta d'inscrits.

Resposta del govern

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, reconeix la falta d'inscrits en les activitats de 2019, però no va ser "ni per falta de difusió ni entén el govern per falta d’interés del sector, sinó que es pot atribuir a la falta de dinàmiques que, evidentment existeixen en la costa amb un sector turístic potent i consolidat de fa dècades, cosa que a l’interior estem començant a impulsar."

En aquest sentit, Zamorano recorda que "els inicis no són fàcils i sobretot si impliquen un canvi de costums i formes de fer", però no admet aquest "discurs derrotista que fa el PP del tot contraproduent per als interessos tant dels empresaris turístics com de la mateixa ciutat i comarca."

L'aula CdT d'Alcoi és l'embrió del futur centre de formació que, amb una inversió de 3,5 milions d'euros, s'implantarà en l'illa de Rodes. En el govern esperen que aquest nou servei acabe per consolidar un canvi de mentalitat en el sector, i que supose un revulsiu per a les accions formatives dels professionals de l'àmbit turístic.