El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Oficial: l'Alcoyano jugarà el dissabte 18 de juliol a les 20.00h la semifinal davant l'Intercity

Oficial: l'Alcoyano jugarà el dissabte 18 de juliol a les 20.00h la semifinal davant l'Intercity

El club alcoià ha confirmat l'horari de les semifinals del play off a 2B i, també, el de la final

Més informació

Oficial: l'Alcoyano jugarà el dissabte 18 de juliol a les 20.00h la semifinal davant l'Intercity

La policia local d'Alcoi demana el cessament del regidor de personal Alberto Belda

El regidor de personal, Alberto Belda
Asseguren que se'ls obliga a fer hores extres per a cobrir la Mitja Marató en lloc de negociar

Els quatre sindicats policials asseguren que se'ls obliga a fer hores extres per decret per tal de cobrir la Mitja Marató. Des del consistori es defenen assegurant que els agents que havien de vindre d'altres localitats han decidit no fer-ho, i que no ha quedat altra opció. La manca d'efectius és un dels problemes que està en el fons del conflicte. El consistori assegura que està nugat de mans i que no pot contractar més per la Llei Montoro, mentre que els agents demanen Plans d'Ocupació Locals.

S'acarnissa el conflicte entre el govern municipal i la policia local, ara per la Mitja Marató, i amb realitats molt diferents des de cada extrem del tens fil. Els quatre sindicats policials asseguren que s'obliga a agents lliures de servei, i mitjançant decrets d'alcaldia, a fer hores extres per a cobrir la Mitja Marató d'aquest diumenge 3 de desembre. Des del govern asseguren que s'han vist obligats a emetre aquests decrets perquè els agents que havien de vindre d'altres municipis a cobrir aquestes hores extres han decidit no fer-ho.

Els quatre sindicats policials han fet arribar un escrit al consistori firmat pel SPPLB (Sindicat de policies i bombers), STAS (Intersindical valenciana), CSIF (sindicat independent de funcionaris) i SIPOL (Sindicat de la Policia Local). En ell critiquen el "talant dictatorial" per obligar a fer aquestes hores extraordinàries per a la Mitja Marató mitjançant decret. Un esdeveniment que consideren "en absolut necessari ni d'obligat compliment, sent una activitat cívica i lúdica programada amb suficient antelació per a haver de recórrer a aquest tipus de pràctiques autoritàries".

Per la seua banda, el regidor de personal Alberto Belda considera que "és una problemàtica que creen ells", perquè assegura que tenien convenis amb altres municipis perquè vingueren agents però que de sobte han canviat d'opinió, i" si tens previsió i cauen coses, s'han de prendre mesures o suspendre la Mitja Marató". Belda considera que "estan fent xantatge, no a aquest govern o a mi, sinó a tot Alcoi".

Però des dels sindicats consideren que les formes són "dictatorials", i demanen no sols l'anul·lació dels decrets d'alcaldia, sinó també el cessament d'Alberto Belda com a regidor de personal, la convocatòria d'una nova mesa de negociació i el nomenament d'un nou "interlocutor vàlid" per intentar arribar a un acord.

 

La falta de personal i les negociacions, en el fons del conflicte

Aquesta petició dels sindicats policials se suma a la protesta que protagonitzaren en el passat plenari de novembre. És que és un conflicte complex i llarg, però una de les qüestions que més ixen a la palestra és la falta d'efectius i la situació del cos. Els policies asseguren que hi ha una manca d'efectius de 26 places, "falta d'agents que s'incrementa per la negativa a realitzar hores extres". Consideren que han mantingut una actitud de "paciència, cautela i prudència", i lamenten que el govern "aplique la raó de la força davant discrepàncies amb la policia".


Per la seua banda, des del consistori asseguren que s'han fet en l'últim mes 4 meses de negociació per a tractar temes de funcionaris, i una d'elles exclusiva de la policia local. El regidor Alberto Belda diu que ara mateix està en marxa una convocatòria per a cobrir 6 places d'agents, i diu que el compromís per a l'any pròxim és traure 5 més. Tot i això reconeix que "tot el que demanen són coses incomplibles. Busquen un increment de sou, però també saben que subdelegació del govern no ens deixa", fent referència a la llei Montoro, "per això creiem que estan fent política en la policia". 

Des dels sindicats policials veuen la situació diferent i consideren que el mal estat actual de la plantilla és fruit "de la passivitat i falta de gestió coherent durant anys", i demanen la creació d'un Pla d'Ocupació per a la policia local.