El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Policia Local d’Alcoi inclou als patinets en l’educació viària

Educació viària / Ajuntament d'Alcoi

La Policia Local d’Alcoi és degana en educació viària, però ha sabut reinventar-se i adaptar els seus continguts a la realitat canviant.

Els vehicles de mobilitat personal com els patinets són un element més als carrers d’Alcoi. Tenen les seues pròpies normes de circulació i això és el que ha explicat la Policia Local d’Alcoi a l’alumnat de 5 anys, 2n, 4t i 6é de Primària i 3r d’ESO de la major part de centres educatius.

En la seua campanya anual, els policies han explicat que en el cas dels patinets elèctrics són considerats aquells que poden anar de 6 a 25 km/h i els poden utilitzar a partir dels 16 anys o dels 15 si es disposa del carnet AM de ciclomotor. Per això se’ls ha explicat que si no tenen aquesta edat, no poden anar amb ells o se’ls ha de limitar la velocitat a menys de 6 km/h. També s’han informat de per on poder circular i com ho han de fer.


Així mateix s’ha incidit en la perillositat de circular amb mòbil, no només quan es va amb vehicle, també els vianants poden patir i inclús ocasionar accidents per distraccions amb el telèfon.
La Policia Local d’Alcoi és degana en educació viària, però ha sabut reinventar-se i adaptar els seus continguts a la realitat canviant.

Entre els continguts tractats, en el cas d’infantil i primària obtenen un coneixement dels diferents elements que componen l’entorn pròxim, les funcions de les normes i els senyals de circulació dirigides als vianants. Igualment aprenen la senyalització vertical, el significat d’alguns senyals que han de coincidir amb les observables del seu entorn, el semàfor, els senyals dels agents i com han de comportar-se els vianants en l’entorn pròxim, la importància del respecte a les normes de circulació. Pel que fa a secundària cal parlar d’altres continguts com caminant per la carretera, circulant en bicicleta, conducció del ciclomotor, contacte amb persones víctimes d’accidents de trànsit, accidents de trànsit i el seu entorn i seguretat viària per a adults.


El regidor de Seguretat, Raül Llopis, afirma que "és un privilegi per a la ciutat d’Alcoi comptar amb un dels cossos policials amb major experiència en seguretat viària de tot l’estat. És important destacar que aquest any ja comptem amb una ordenança de Circulació i que s’ha incorporat als continguts de la Campanya". Llopis continua dient que “tal com fan arribar les famílies a la Policia Local, els escolars de la ciutat expliquen en casa tot el que han aprés i després són els primers que insisteixen per fer complir les normes”.