El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Policia Local d'Alcoi podria incorporar 14 agents més en 2018

Policia Local / AM
Des del consistori apunten que "després de negociar amb subdelegació, s'ha aconseguit augmentar el nombre de places"

La intenció de l'Ajuntament és que el procés per a cobrir les places comence de forma immediata. Alberto Belda, regidor de Personal, també ha volgut recordar que "estem oferint totes les places que ens permet la llei, acomplint l'anomenada taxa de reposició"

La intenció de l'Ajuntament és que el procés per a cobrir les places comence de forma immediata. En el cas de la Policia Local, cal recordar que hi ha un procés de 6 places (4 per oposició lliure i 2 del torn de mobilitat) i ja ha estat publicada en el BOP la data de la primera prova que serà el 23 de febrer, pel que si tot es desenvolupa amb normalitat, en 2018 es podrien incorporar a la plantilla 14 agents. L'Ajuntament alcoià indica que "després de negociar amb subdelegació, s'ha aconseguit augmentar el nombre de places".

L'augment del nombre d'agents és una de les reivindicacions d'alguns sindicats policials d'Alcoi, com s'ha pogut veure en els últims plenaris municipals. Alberto Belda apunta que "aquestes incorporacions donaran resposta a les necessitats de la ciutat i dels ciutadans, pel que podrem oferir uns bons serveis públics vull donar les gràcies a l’esforç del departament de personal, i l’alcalde, hem hagut d’insistir molt en la negociació amb subdelegació".

Cal assenyalar que de les dues places per oposició lliure que havien quedat per a Policia Local es passa a 6, seguiran havent 3 per a administratius. L’ajuntament ha hagut de renunciar a la d’arquitecte tècnic i informador turístic. A més s’ha aconseguit una més per torn de mobilitat, pel que hi haurà dues per agents de policia.

Belda també ha volgut recordar que "estem oferint totes les places que ens permet la llei, acomplint l'anomenada taxa de reposició". Segons es pot llegir en el comunicat enviat per l'Ajuntament d'Alcoi, "la taxa de reposició va ser implantada l'any 2009, i especifica les places que pot cobrir un ajuntament per baixes (jubilacions o defuncions), ja que no es poden crear noves contractacions. Aquesta taxa ha anat variant des del 30% de 2009 fins a l'actualitat on es pot cobrir el 50% de les baixes i el 100% en cas dels prioritaris com la Policia o d'atenció al públic, s’ha passat de 2 places a 4, ja que informador turístic i arquitecte tècnic no són considerats prioritats segons els criteris d’aquesta taxa".