El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Policia Local d'Alcoi rep formació per utilitzar pistoles 'Taser'

Formació a Policies / Ajuntament d'Alcoi

Els sindicats policials van demanar aquesta formació als agents. 

Els agents de la Policia Local d'Alcoi ja coneixen d'una forma més adequada el funcionament de les pistoles 'Taser', una alternativa intermèdia entre la utilització de la porra i l'arma de foc en casos greus, reduint-les possibles lesions dels agents durant la seua feina. La formació s'ha dividit en dues setmanes perquè tots els torns d'agents puguen accedir a ella sense problemes. En total, consta d'un total de 8 hores de duració on un instructor explica i forma als assistents a través d'un vídeo, amb demostracions presencials i amb pràctiques d'ús de l'aparell.

La regidoria de Seguretat ha adquirit 4 pistoles d'aquest tipus i assegura que amb aquesta formació es compleix amb el compromís adquirit amb els sindicats per a dotar al cos local del material adequat per a la seua feina. També es va assegurar que una vegada estigueren els nous dispositius, tots els agents realitzarien una formació per a fer un ús adequat d'un material que evita mals majors als agents en situacions d'especial gravetat i quan la reducció dels delinqüents amb altres elements no és possible.


El regidor de Seguretat, Raül Llopis, explica que "tal com vam dir, i després de complir el nostre compromís d'adquirir material de protecció amb la compra, entre altres equips, de quatre pistoles de la marca Taser, ja estem formant a tot el personal de la Policia Local en un ús adequat d'aquestes. La formació es realitza a prop de 50 persones durant dues setmanes per arribar a tots els torns i permetre que aquells que ens protegeixen coneguen de primera mà com i de quina manera s'han d'utilitzar les Taser".