El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La policia local d'Ibi utilitzarà pistoles de descàrrega elèctrica

jasonesbain / Wikipedia

A l'estat espanyol aquest armament elèctric és d'ús exclusiu per a policies i militars

Ibi ha dotat als seus agents de policia local d'armament Taser, una arma capaç d'alliberar una descàrrega elèctrica per a immobilitzar una persona. Davant d'aquesta nova adquisició, els agents estan rebent un curs de formació per a utilitzar els dispositius.

Aquest tipus d'armes produeixen una descàrrega elèctrica que immobilitza al que la rep. També poden ser utilitzades amb animals perillosos o agressius, els quals quedarien immobilitzats momentàniament en situacions de perill com, per exemple, quan ataquen a una persona o un altre animal.

Legislació sobre el seu ús

A l'estat espanyol aquest armament elèctric és d'ús exclusiu per a policies i militars. Estan regulades per l'article 5.1. del Reglament d'Armes, en companyia de les armes semiautomàtiques i els esprais de defensa. No les poden comprar ni civils, ni policies o militars pel seu compte: només els cossos policials o militars.

En 2016 hi havia a l'estat més de 800 armes, repartides en els 200 municipis que permetien la seua utilització als cossos de policia locals, principalment a Canàries, Andalusia, Múrcia, País Valencià i Catalunya.

Justificació de l'Ajuntament d'Ibi

Asseguren des de l'administració local que els agents realitzen a vegades "actuacions en les quals ha de procedir a la reducció i detenció de persones en un elevat estat d'excitació o agressivitat, la qual cosa comporta un important risc, tant per a la seguretat del detingut com per a la dels agents". Consideren que amb el taser "aquest tipus de situacions es podrien resoldre de forma molt més ràpida, senzilla i menys lesiva".