El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els agents de la Policia Local, preparats contra atacs terroristes

Simulacre a un col·legi d'Alcoi

Tranquils, que no hi ha cap alerta ni Alcoi és objectiu de res. Però això no frena la  Policia Local, que vol estar preparada per un eventual atac d'eixos que no responen a cap lògica. Els agents han pres un col·legi d'Alcoi per a neutralitzar un potencial atac Amok.

Una de les possibilitats a les quals s'han d'enfrontar les forces de seguretat és un eventual episodi AMOK, atacs indiscriminats i aleatoris, normalment derivats d'una ira cega, en la que l'única resposta és una neutralització ràpida i eficient. Ací s'inclouen atacs terroristes, racials, o de caràcter psiquiàtric. No hi ha a Alcoi cap alerta, però la Policia Local vol estar al corrent de tot, i per això forma els seus agents en un curs AMOK.

Un inspector i un oficial del cos local han participat en Guadalajara en un curs de formació amb els GEOs, i ara traslladen l'aprés a tots els agents d'Alcoi. El cap de la policia David Lerma explica que és un protocol de la Nacional que també traslladen a la Local, perquè una bona coordinació en aquests casos és vital. Són, per exemple, situacions en les quals una persona fora dels seus cabals entra agressivament a un edifici i fereix o ataca indiscriminadament a la gent. Suposen intervencions molt ràpides, de 8 a 10 minuts, "i el primer que arriba ha de neutralitzar el problema, perquè ací en Alcoi no pots esperar a que arribe un helicòpter en GEOs". La formació és pràctica i lògica, amb un simulacre d'intervenció en un col·legi d'Alcoi, un escenari real amb corredors, mobiliari o escales.

Un moment del simulacre