El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Policia Nacional no descarta seguir pentinant Serelles per a buscar més explosius

Un dels dos artefactes localitzats a Serelles.

Després que el passat dilluns es descobriren dos obusos (un d'ells amb càrrega explosiva) en la urbanització alcoiana de Serelles, la Policia Nacional no descarta seguir amb la inspecció de la zona per tal d'assegurar que no hi haja més explosius. A hores el cos policial es troba estudiant un dels objectes, una granada de morter amb mig kg de càrrega explosiva, investigació al final de la qual es decidirà si en reprén o no la inspecció de Serelles.

L'obús fou localitzar de manera casual per un veí de la urbanització de Serelles, situat als voltants d'un dels carrers sense habitatges edificats. Moments després d'alertar a les autoritats, la Policia Nacional va realitzar una primera inspecció de la zona amb una actuació de l'equip Tècnic Especialista en Desactivació d'Artefactes Explosius (TEDAX) de desactivació d'explosius. L'artefacte amb càrrega, de 81 mil·límetres de diàmetre, ha sigut traslladat a dependències policials en Alacant on, de manera posterior al seu anàlisi, serà fet explotar i destruït. Cal recordar que la zona de Serelles era utilitzada antigament per a la realització de proves de tir a càrrec de l'exèrcit, el qual podria explicar que es trobaren els dos artefactes.

Aquest descobriment se suma al que va tenir lloc l'octubre passat en l'antiga factoria de Rodes, on es van trobar més de 80 explosius propis de la Guerra Civil espanyola.