El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La pólvora de festes es repartirà a l'alberg Baradello de Moya, a prop del Preventori

Pots consultar el contingut del curs en l'enllaç de l'última frase de la notícia
Consulta ací en ARAMULTIMEDIA el manual per a manejar armes d'avantcàrrega, fet per AITEX i l'Associació de Sant Jordi

Es pot accedir tant des del Salt com des del Preventori, i no s'ha de tallar cap carretera, ja que respecta la circumferència de terreny al voltant de l'edifici on tot ha d'estar protegit. 

Finalment el lloc triat per a fer el repartiment de pólvora per a les festes de Moros i Cristians 2018 serà l'alberg juvenil i residència espiritual Baradello de Moya, en la partida de Riquer Baix, en la CV 796. Aquest alberg permet l'accés tant des del Salt com des del Preventori, i respecta la circumferència de 290 metres de radi on tot el terreny ha d'estar protegit. Es desestima així finalment la protectora d'animals, el primer lloc triat, i on s'obligava a tallar la carretera de Banyeres.

Des de l'Associació de Sant Jordi expliquen que l'alberg de Baradello de Moya és propietat de la Fundació del mateix nom (i creada per Don Cirilo), i que des del primer moment ha col·laboratg per a cedir les instal·lacions. Així, aquest últim dia de febrer s'ha aprovat el lloc per part de l'Associació i ja s'ha donat avís als primers Tro de les diferents filaes perquè informen tots els festers que vulguen disparar. La segona setmana de març hi haurà una nova reunió amb els primers Tro per informar ja de forma més detallada com serà el repartiment de pólvora, previst per al 20 i 21 d'abril. Recordem que es preveu repartir vora 3.000 quilos de pólvora.

Cal recordar que enguany els festers que volen disparar i no podien acreditar dos anys d'experiència, ha hagut de fer un curs en AITEX sobre com manipular les armes pròpies de l'Alardo. Des de l'Associació de Sant Jordi i AITEX han fet un "manual amb tota la informació per a garantir un tret segur. Una informació bàsica que tot fester, amb experiència o no, ha de conéixer per a gaudir al màxim d'un dels actes més especials de la festa". El manual del curs es pot consultar ací.