El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La presentació del documental ‘La Revolució del Petroli’ enceta el 150 aniversari de la commemoració de la revolta en 2023

Vora 150 persones han assistit a la presentació al CADA

L’IVAM CADA Alcoi ha acollit la presentació del documental ‘La Revolució del Petroli’, un audiovisual educatiu i dirigit a tots els públics on es conta una de les històries més sorprenents i amb més mites d’Alcoi.

El documental és gràcies a moltes entitats i “especialment a persones”, tal com han dit a la presentació membres del Col·lectiu Revolta 1873. A banda de les institucions, la campanya de micromecenatge i l’IES Andreu Sempere són els que realment han fet possible aquest documental.


La multitudinària presentació de l’audiovisual és el tret d’eixida per commemorar el 150 aniversari del que es coneix com ‘La Revolució del Petroli’ de 1873. A 2023 s’organitzaran distintes activitats com jornades divulgatives o visites teatralitzades, entre altres propostes.


Mentides sobre la revolució


El petroli està ple de mites, que en el seu dia foren mentides intencionades per la premsa, segons conten des del Col·lectiu Revolta 1873. Una de les que ha arribat als nostres dies és que els ‘revolucionaris’ es menjaren fregida l’orella de Pelletes. Al documental es demostra que aquest fet no és així.


Com a curiositat el conflicte va esclatar als Algars, entre Alcoi i Cocentaina.