El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Primitiva, un joc d'atzar?

Imatge de laprimitiva.com
Estadístiques per 'encertar'

Un dels jocs més populars i consolidats al territori espanyol és La Primitiva. També és un dels sortejos més antics i els jugadors 'de sempre' esperen cada dijous o dissabte per veure com comencen a rodar les boles. Però és la Primitiva un joc d'atzar? Aparentment, hi ha les mateixes possibilitats que isca un número o altre, però històricament no ha sigut així. Els jugadors, novells o veterans, sempre tenen un objectiu quan elegeixen els seus números: guanyar

Un dels jocs més populars i consolidats al territori espanyol és La Primitiva. També és un dels sortejos més antics i els jugadors 'de sempre' esperen cada dijous o dissabte per veure com comencen a rodar les boles. Però és la Primitiva un joc d'atzar? Aparentment, hi ha les mateixes possibilitats que isca un número o altre, però històricament no ha sigut així. Els jugadors, novells o veterans, sempre tenen un objectiu quan elegeixen els seus números: guanyar.

Laprimitiva.com ofereix una secció d'estadístiques on es mostren números que són més propensos a eixir que d'altres. És el que es coneix com a números 'calents' o 'gelats'. Els calents són nombres que porten retard, és a dir, que ja haurien d'haver eixit segons la mitjana d'absències. Els gelats són aquells que ja no és probable que isquen premiats en els pròxims sortejos segons la mitjana d'absències. També estan els 'temperats', que són aquells que estan apropant-se al moment d'aparéixer segons la mitjana d'absències.

Com ja saben els jugadors, en cada bloc es poden elegir 6 de 49 caselles si es fa una aposta simple. Segons l'històric de La Primitiva, són números calents (els que ja devien haver eixit més vegades i encara no ho han fet) el 5, 6, 9, 12, 13, 15, 21, 22, 23, 27, 30, 38, 44, 47 i 48.

Són 6 els números que s'elegeixen en cada bloc però, quines parelles de números han eixit més en 2017? Segons laprimitiva.com, les parelles 3 i 35; 22 i 43; 25 i 29 hi van aparéixer 6 vegades. Altra dada que crida l'atenció són els trios que hi han aparegut en 2017. Hi han aparegut 3 vegades els següents: 3, 21 i 28; 16, 25 i 29; 19, 47 i 48; 19, 45 i 48. Encara que es facen totes les prediccions possibles, l'atzar sempre té l'última paraula.