El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Protectora d'Animals torna a eixir al carrer per a informar sobre els animals de companyia 

Voluntaris de la protectora informaran a peu de carrer sobre la normativa i ordenança de tinença d'animals de companyia. També es faran altres dos campanyes, una amb cartells contra l'abandonament; i altra per xarxes socials sobre l'esterilització dels animals.

AMB VÍDEO: La Protectora assegura que aquestes campanyes funcionen. Per exemple, respecte a l'abandonament d'animals, en la protectora han passat de 240 animals arreplegats el 2017, a 77 arreplegats el 2020. 

Daniel Pérez, president de la Protectora d'Animals i Plantes d'Alcoi, explica que durant la pandèmia i el confinament s'ha incrementat el nombre de persones que han optat per tindre un animal de companyia, per això aquestes campanyes informatives són importants. Els voluntaris de la Protectora eixiran al carrer per a explicar als propietaris d'animals quina documentació o xips han de tindre, la normativa, o les normes bàsiques per al benestar del gos. 

Des de la regidoria de Salut Pública, i també amb col·laboració de la Protectora, es faran altres dos campanyes. Una amb cartells informatius en contra de l'abandonament d'animals i que, segons explica Pérez, tenen el seu resultat. En 2017 la protectora va arreplegar 240 gossos, i en el 2020 han sigut 77. 

La tercera campanya informativa es farà en xarxes socials i informarà sobre l'esterilització i els beneficis que pot tindre per als animals. 

L'Ajuntament destina 4.000 euros en la campanya de sensibilització a peu de carrer amb els voluntaris de la protectora. En la campanya contra l'abandonament ha gastat poc més de 200 euros en la impressió dels cartells i el repartiment. La tercera campanya té un cost 0 per ser tan sols en xarxes socials.