El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La proximitat al territori, tendència en la cuina actual

El responsable de turisme en la Comunitat Valenciana, Antonio Crespo, considera que el sector viu una "crisi vocacional" que se superarà gràcies a centres especialitzats com el CIP FP Batoi, o amb el futur Centre de Turisme.
 

Kiko Moya, xef de l'Escaleta, assegura que la qualitat es troba en els elements territorials, "en conéixer l'agricultor a qui li compres les verdures, o saber el nom del pescador que visites en la Llotja".

La Cambra de Comerç d'Alcoi ha acollit una jornada sobre restauració turística amb 'claus per a seduir al turista'. La gerent de Masia la Mota Indira Amaya ha moderat un panell d'experiències amb Kiko Moya, de l'Escaleta; Jorge Sanus de l'Amagatall de Tota; i Evenor Sevilla del restaurant de la Masia la Mota. I la conclusió més clara és que cal apostar pel territori com a clau de qualitat. Kiko Moya diu que "la qualitat ja no s'ha de mesurar perquè el cambrer porte guants blancs, la clau està en la qualitat del producte, en els elements territorials, en conéixer l'agricultor a qui li compres les verdures, o saber el nom del pescador que visites en la Llotja".

En la jornada han estat també presents la regidora de turisme Lorena Zamorano, i el vicepresident de la Cambra de Comerç Natxo Gómez, que han animat els vora 50 empresaris assistents a aprofitar els recursos i inversions de les administracions. I ací, ha eixit a referència el futur Centre de Turisme d'Interior anunciat per a Alcoi. Per part de la Generalitat ha assistit el responsable de turisme Antonio Crespo, qui considera que el sector viu una "crisi vocacional", però que ha de superar-se gràcies a centres com el CIP FP de Batoi, o el futur CDT.

La Jornada forma part d'Alcoi Gastronòmic, que a més d'aquesta trobada per a empresaris també ha celebrat una fira del producte.