El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Publicació, pregó de la Festa de Cocentaina

Publicadors moros / Junta de Festes Cocentaina
A les 19 h comença des de la Plaça de La Vila

Cocentaina anunciarà demà dissabte 30 de juny l’arribada de les Festes de Moros i Cristians en honor al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir. Serà amb l’esperada Publicació, un acte que donarà inici a partir de les 19 h. de la vesprada des de la Plaça de la Vila i en el que participaran un representant adult i infantil de les 16 filaes

Cocentaina anunciarà aquest dissabte 30 de juny l’arribada de les Festes de Moros i Cristians en honor al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir. Serà amb l’esperada Publicació, un acte que donarà inici a partir de les 19 h. des de la Plaça de la Vila i en el que participaran un representant adult i infantil de les 16 filaes. A l'arxiu adjunt sota les fotografies podeu consultar el nom dels publicadors adults i infantils.

Una de les novetats seran el canvi de banderes que engalanen el recorregut, ja que les antigues ja hi havien acusat el pas del temps. La Federació Junta de Festes ha creat 122 estendards, dissenyats per Ernesto Ferrándiz, i en els mateixos es plasmen els escuts de les 16 filaes, l’emblema de l'Ajuntament i la Junta de Festes així com els símbols de la creu i la mitja lluna.

El pregó fester començarà amb el tradicional permís simbòlic que demanarà el president de la Federació Junta de Festes, Hipòlit Borràs, a l'alcaldessa, Mireia Estepa, perquè l'entitat puga organitzar els festejos. Abans l’Assessor Religiós de la Junta de Festes i titular de la parròquia de Santa Maria, el sacerdot Eduardo Rengel Albert, efectuarà el rés de l’Àngelus des del mateix balcó de l’Ajuntament. Seguidament l’Ateneu Musical de Cocentaina interpretarà l’Himne de Festes, amb lletra del poeta Gerard Mur i música del compositor José Insa, i farà sonar també el pasdoble Fernandín de Josep Vicent Egea Insa. Després serà el torn de la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet que s'encarregarà d’obrir l'acte amb la peça Sant i Faener de Francisco Valor Llorens.

Els primers a desfilar seran els publicadors del bàndol cristià amb Francisco Valor Llorens de la Filà Cavallers de Llúria com a formador i a ells els seguiran els del bàndol moro sota les ordres del formador de la Filà Kabilenyos, Pedro Puig Llorens. En les forces de la creu la Unió Musical Contestana tocarà el pasdoble Borts 1939 del mencionat Francisco Valor mentre que a les hosts àrabs l’Ateneu Musical interpretarà Semita Propius de José Francisco Molina. Posteriorment serà el torn dels Publicadors Infantils i en aquest cas els cristians tindran a Andreu Valor Galdón de formador (Filà Cavallers de Llúria) mentre que en els moros assumirà aquest paper Miquel Prats Pastor (Filà Kabilenyos). Als mes menuts els acompanyarà la Unió Musical de Llutxent amb Paquito el Chocolatero de Gustavo Pascual Falcó.

En el moment de finalitzar l'acte, cap a les 23 h, començaran les primeres 'Voltetes' fins a les festes d'agost de Moros i Cristians de Cocentaina.