El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La pujada a la Font Roja arriba a l'edició 40

Martín Fiz, guanyador de l'edició del 2005.
El diumenge 11 de març es disputarà la prova

La pujada a la Font Roja és una de les proves mítiques i amb unes característiques que la fan molt especial. L'edició que celebra els 40 anys torna al recorregut inicial des de la Plaça d'Espanya, per la qual cosa s'espera que els atletes aconseguisquen temps de més de 36 minuts des de l'eixida fins a l'inici de l'esplanada del Santuari que Alcoi dedica a la Verge dels Lliris, en la Font Roja.

Al llarg d'aquestes quasi quatre dècades són nombrosos els noms propis que han inscrit el seu nom en el palmarès de guanyadors, tant en categoria masculina com en femenina. D'entre tots ells, cal destacar a tot un campió del Món i d'Europa de marató, Martín Fiz, convidat d'honor en l'edició de 2005.

Al principi les llistes d'inscrits era com una colla d'amics. A poc a poc la xifra va pujar fins a moments d'especial concurrència. Per citar algunes dades, en l'edició de 1986 van ser sol 40 els atletes que van acabar la prova, mentre que en la de 1998 van arribar a ser 324. En 309 va quedar la xifra en 2003.

Entre els noms propis rellevants estan els alcoians Eleuterio Ramos 'El Lute', José Carlos Vinader o Vicente Cardona, guanyadors en 1986, 1989 i 2003. Marisa Tobarra en xiques va ser guanyadora en 1989. Atletes amb un brillant palmarès com Jesús Regna, Luis Arenas o Andrés Micó, en les últimes edicions, també han arribat primers en línia de meta. 

Respecte als registres de temps, cal tenir en compte la diferència en distància i dificultat entre les edicions que han tingut la seua eixida des de la Plaça d'Espanya i les que ho ha fet des del Poliesportiu Francisco Laporta. Des d'aquesta última eixida, el millor registre és de 29 minuts i 33 segons, que va registrar el nom propi més destacat que ha participat en la prova, el campió del Món i d'Europa de Marató, Martín Fiz. Un dels temps més alts, açò sí amb eixida des de la Plaça, està en els 41'42" de José Carlos Vinader en 1989.

Quant a les inscripcions, es poden realitzar fins al divendres 9 de març a les 18 hores amb un preu de 9 euros i es faran de forma telemàtica en www.timerlap.com o de forma física a les tendes Corremón Alcoi i Urban Running Alcoi.