El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Pujada a la Font Roja torna als seus orígens en la 40 edició

Jordi Linares, Eva Ramos, Alberto Belda, Lorena Rodríguez i Toni Giner en la presentació de la 40 Pujada a la Font Roja / R. Lledó
Eixirà des de la Plaça d'Espanya el diumenge 11 de març a les 10:30 h

La previsió de l'organització és que acudisquen entre 300 i 400 corredors. El desnivell està al voltant dels 450 metres i tindrà una distància de quasi 11 quilòmetres. Les inscripcions es poden fer de forma física (tendes Corremon i Urban Running Alcoi) o telemàticament (timerlap.com) fins al divendres 9 de març a les 18 h

Alcoi té el privilegi de tindre una de les curses més antigues del territori valencià. La Pujada a la Font Roja compleix 40 anys i vol demostrar que està en bona forma. Com s'ha fet en els primers anys de la cursa, l'eixida serà des de la Plaça d'Espanya el diumenge 11 de març a les 10:30 h. El desnivell positiu està al voltant dels 450 metres i tindrà una distància de quasi 11 quilòmetres. Les inscripcions es poden fer de forma física (tendes Corremon i Urban Running Alcoi) o telemàticament (timerlap.com) fins al divendres 9 de març a les 18 h. Aquesta està organitzada principalment pel Centre d'Esports i el Club Atletisme Alcoi, i té un cost de 9 euros.

A banda de la cursa, hi ha activitats que envolten l'emblemàtica prova. Un o dos dies abans se celebrarà una jornada tècnica sobre l'estudi biomecànic. Encara no s'ha donat a conèixer el lloc, encara que Eva Ramos, representant de Nutrilia, ha explicat que es donaran consells sobre "quin tipus de calçat s'ha d'utilitzar o com xafa cada corredor".

Entre els més de 30 col·laboradors i patrocinadors, també està el Rotary Club Alcoi - Font Roja. Jordi Linares ha indicat que "ajudaran econòmicament a la cursa amb les camisetes". Linares també ha destacat "els valors que transmet el Club d'Atletisme Alcoi als xiquets".

Toni Giner, del Club Atletisme Alcoi, ha destacat que la previsió és de 300 a 400 participants. Giner també ha recordat que cada any tenen "una batalla perquè aquesta cursa no desaparega". Els dorsals es poden arreplegar el mateix dia de la cursa des de les 9 h fins 30 minuts abans de la prova. Pel que fa als trofeus i categories, hi ha 10 categories masculines i 9 femenines. Es donaran trofeus als 3 primers de cada categoria.

Web en construcció

En la roda de premsa per presentar la 40 edició de la pujada a la Font Roja, Lorena Rodriguez ha anunciat la creació d'una nova web del Club Atletisme Alcoi (atletismoalcoy.com). La intenció és "donar visibilitat a les curses en les quals participen cada cap de setmana". A banda també hi haurà cròniques de les categories inferiors, la història del club, etc.