El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La pujada al Montcabrer, degana de les carreres valencianes de muntanya, compleix 20 edicions

El regidor Miguel Juan Reig (esquerra), amb Siba Sellés, mebre del CEA i un dels organitzadors de la cursa.

Una de les novetat d'enguany és la introducció d'uns gots de plàstic reutilitzables per als corredors, i amb els quals es preten evitar que s'acumulen deixalles pel traçat de la cursa. 

Aquest diumenge 29 de setembre es commemora la vintena edició de la Pujada al Montcabrer, una de les primeres curses de muntanya en organitzar-se al País Valencià. 500 corredors prendran la sortida en un traçat de 20 quilòmetres i +1.000 metres de desnivell. Les inscripcions estan tancades des de fa dies, però els interessats poder apropar-se a veure l'eixida, a partir de les 9 h des de la piscina municipal José Trenzano Alós.

El nombre de participants es troba limitat a 500 places d'acord amb la normativa de preservació del medi ambient. 400 corredors participaran en la modalitat de cursa de 20 km i en la de 10 km, aquesta última arribant únicament fins al Coll d'en Sabata. Els altres 100 participants ho faran en la modalitat marxa, que compartirà traçat amb la mitja pujada. En total es repartiran 82 trofeus d'acord amb les diferents categories de la cursa.

Una de les novetats d'enguany és la introducció d'uns gots de plàstic reutilitzables per als corredors, i amb els quals es pretén evitar que s'acumulen deixalles pel traçat de la cursa.

El Centre Excursionista d'Alcoi (CEA) és l'entitat encarregada d'organitzar la cursa. Siba Sellés, membre del CEA, recorda que "la Pujada al Montcabrer es va anticipar a l'actual moda de les carreres de muntanya", les quals han proliferat en els últims anys. No en va, el CEA és el centre excursionista més veterà de tot el País Valencià.

D'altra banda, la pujada al Montcabrer és la primera cita del circuit Xitxarra Trail. Un cicle de 8 carreres de muntanya que es desenvolupa entre setembre de 2019 i abril de 2020, amb parades per exemple en Cocentaina, amb el Trail Fira de Tots Sants; o amb la pujada a la Penya El Frare de Muro