El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La ramificació de la Gürtel també va arribar a Alcoi: Guanyar demana depurar responsabilitats

Imatge facilitada per Guanyar sobre els pagaments en negre de la Gurtel
Jordi Sedano, actual portaveu de Ciutadans, va participar en el míting del 5 de març de 2008

La coalició d'esquerres Guanyar Alcoi ha denunciat que el míting de campanya electoral del PP, celebrat el 5 de març de 2008 al Teatre Calderón, fou pagat "amb diners negres de forma acreditada". Això és el que diu la sentència del Jutjat número 1 del Penal de Madrid, a la peça valenciana separada de la Gürtel. En l'acte participaren Jorge Sedano, Miguel Peralta, Francisco Camps i Federico Trillo

La coalició d'esquerres Guanyar Alcoi ha denunciat que el míting de campanya electoral del PP, celebrat el 5 de març de 2008 al Teatre Calderón, fou pagat "amb diners negres de forma acreditada". Això és el que diu la sentència del Jutjat número 1 del Penal de Madrid, a la peça valenciana separada de la Gürtel. Els serveis van ser prestats per Orange Market, SL i, tal com s'assenyala a la sentència, aquests serveis "no van ser objectes de facturació, comptabilització i declaració tributària" i que sumaven un total de 5.067 euros a l'acte d'Alcoi. En l'acte participaren Jordi Sedano, Miguel Peralta, Francisco Camps i Federico Trillo.

La trama Gurtel també va 'esguitar' Alcoi en un míting del PP de la campanya electoral de 2008. Tal com s'extrau de la resolució judicial, "Orange Market va intercedir com a empresa pantalla per poder pagar el míting en B mitjançant donacions il·legals de constructors com Enrique Ortiz". La Portaveu del grup municipal Guanyar Alcoi, Estefania Blanes, remarca que "açò és una demostració més de com actuava el PP en general i particularment a la província d'Alacant. On la trama Gürtel, per molt que vulguen negar-ho, va esguitar la ciutat d'Alcoi pagant un acte on va participar Federico Trillo, Francisco Camps, Jorge Sedano i Miguel Peralta, aquest últim coordinador de la campanya electoral del 2007 i 2008 del PP a la província d'Alacant i mà dreta de Sedano".

Guanyar assegura, després de veure la sentència judicial, que "la corrupció també va arribar a Alcoi de la mà del PP, amb la Gürtel pagant actes en diners negres en els quals participava Sedano i Peralta i amb el cas Brugal, on hi ha converses d'Enrique Ortiz on s'afirma que el projecte del Bulevard van a fer-lo a mesura del contractista. A pesar de saber que a Alcoi va haver corrupció, sembla que som una illa de l'honradesa política quan no va ser així".

Guanyar carrega contra alguns politics de l'actual corporació

Els d'Estefania Blanes demanen "als partits polítics que mantenen als responsables que van participar als actes finançats per la trama Gürtel que depuren responsabilitats".

Guanyar apunta que "és precisament Jorge Sedano, el qual ara lidera una formació a la qual se li pressuposa una regeneració política com Ciudadanos, al qual li demanem explicacions d'aquest acte i a la seua mà dreta i exalcalde d'Alcoi, Miguel Peralta, com a coordinador d'aquesta campanya a la província d'Alacant". Blanes diu de Sedano que "des de fa temps que hauria d'haver deixat la política activa, avergonyit per un currículum polític pèssim, plens de destarifos i barrabassades i ara, com a participant d'un acte pagat en diners negres celebrat a Alcoi, juntament amb persones de dubtosa honestedat com Federico Trillo o Francisco Camps".

La coalició d'esquerres tampoc s'oblida de "l'actual President del PP d'Alcoi, Rafa Miró, qui ha d'assumir les responsabilitats i demanar perdó per la corrupció del seu partit".

Indirectament, Guanyar, també carrega contra l'actual govern del PSOE que "lluny de buscar fer justícia, el Govern de Toni Francés s'ha dedicat a tapar i a posar terra al damunt de totes les gestions qüestionables de Jorge Sedano, passant a ser un aliat imprescindible i una persona altament respectada per l'Alcalde. És així com l'interés general queda apartat per salvar-li els mobles a Sedano i que aquest li'ls puga salvar a Francés, que governa còmodament amb minoria gràcies als quatre vots incondicionals de Ciudadanos. Hi ha un silenci còmplice de l'Alcalde Toni Francés que és vergonyós i contrari als interessos d'Alcoi".