El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La realitat del despoblament rural, a debat en l'Àgora

Les muntanyes d'El Comtat. Imatge d'Iván Balaguer

El cas de Carrícola, amb menys de 100 habitants, explicat per la seua alcaldessa, Maite Chafer. 

L'Associació d'Emprenedors Rurals proposa una jornada de debat sobre la situació real dels pobles del nord d'Alacant i sud de València. Tan sols en el Comtat tenim més de 20 pobles, dels quals la meitat tenen menys de 200 habitants. 

El Comtat és una de les comarques amb més pobles de tota la Comunitat, 24 en total. I excepte Muro i Cocentaina, tots estan per sota dels mil habitants. Des de Beniarrés, amb poc més de mil, fins a Tollos i Famorca, que estan al voltant dels 50 habitants. Per tal de conéixer la realitat en aquests pobles, l'Associació d'Emprenedors Rurals proposa una jornada de debat amb diferents persones que coneixen de primera mà aquesta situació. El debat no es concreta en la nostra comarca sinó que s'obri a tot el nord de la província d'Alacant i el sud de València. La cita és aquest dissabte 20 de juliol a l'Àgora d'Alcoi. 

La jornada l'obrirà la presidenta de l'Associació d'Emprenedors Rurals, que parlarà de la dona i el món rural. A continuació, l'emprenedor Joan Carles Caldentey tractarà el tema de la dinamització rural.

I després casos concrets i molt dispars. Un de la costa, on pensem que no es pateix el despoblament, però també. Marc Arinyó, llaurador de la Unió, exposarà l'exemple de Cullera. I per últim, Maite Chafer, alcaldessa de Carrícola, un xicotet poble de la Vall d'Albaida amb menys de 100 habitants, ens parlarà de 'Com sobreviure al despoblament i no morir en l'intent". En acabar, els quatre ponents participaran en una taula redona.