El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La recuperació de patrimoni històric, eix central dels pressupostos 2018 que proposa el govern de Cocentaina

Ajuntament de Cocentaina / AM
Ascendeix a 10.300.000 euros, és a dir, un 2.2% respecte als de 2017

La proposta del govern municipal al Pressupost de Cocentaina per al 2018 ascendeix als 10.300.000 euros, el que representa un augment del 2,2% respecte a 2017. D'aquests, 300.000 euros estan destinats a la recuperació de patrimoni històric, com són els refugis antiaeris de guerra i la torre del Castell. A més, també s'invertiran altres 50.000 euros en la redacció del Pla Director del Palau Comtal, el document que definirà els usos i les accions a realitzar en aquest emblemàtic edifici municipal, la rehabilitació i millora de l'edifici de Sant Cristòfol amb 125.000 o la realització de diferents projectes per al futur com poden ser l'ARRUS (Àrees de Rehabilitació i Renovació Urbanes) per al centre històric o el projecte del parc per a la zona verda del barri Sant Jaume.

Segons apunta el govern que encapçala Mireia Estepa, ja s'ha entregat a la resta de grups un esborrany dels Pressupostos. El pressupost també contempla la contractació del personal necessari per a poder ampliar els horaris d'apertura al públic d'edificis monumentals, com ara els castells de Cocentaina i Penella.

El regidor d'Hisenda, Marcos Castelló, indica que "aquests Pressupostos segueixen emmarcats dins de la línia d'acció i del projecte d'aquest Govern socialista, insistint en àrees cabdals per nosaltres com són els serveis a les persones, la promoció econòmica o l'augment de les subvencions a les entitats locals amb un 5%. Però també atenent altres necessitats que té el municipi, com és el manteniment del patrimoni històric". Castelló acaba dient que "hem treballat en aquest document tenint molt presents als grups de l'oposició per tal de fer encaixar les seues propostes en el projecte que portem desenvolupant els últims anys".