El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La regidoria d'Obres i Serveis acaba l'any amb els deures fets

Instal·lació de la passarel·la entre Alcoi i Cocentaina.

Des de l'Ajuntament d'Alcoi xifren en un 95% el grau d'execució del pressupost de la regidoria d'Obres i Serveis durant 2018. Es tracta d'un pressupost superior als 8 milions d'euros.

En total s'han dut a terme 126 dels considerats contractes menors, per un import d'1.730.953 €. Dins d’aquests contractes menors es troba el manteniment de distintes instal·lacions municipals com alarmes, ascensors, enllumenat; o treballs de manteniment de parcs i jardins. En aquest aspecte destaca la millora del Parterre, del parc de Batoi, de tot l’enjardinament del parc de Cervantes, la nova zona d’aparcament del carrer Sant Joan, la rehabilitació de la zona del Parc de la Font de l’Horta o de la costera del Gurugú, i la creació d’un nou parc a la zona de la Font Dolça.

Pel que fa als contractes majors d’obra -que són aquells que superen els 40.000 euros- 23 han sigut les actuacions per un import de 7.596.679 €. Dintre d'aquest apartat es troba la millora de carrers al barri dels Clots, la passarel·la Alcoi-Cocentaina, l'adequació del Parc del Romeral després del temporal de 2017, l'adquisició d’un joc infantil tematitzat per al Romeral, la reforma de les voreres de Ferran el Catòlic, la construcció de la rotonda de la Font Roja eixida Sud, la construcció de la nova via ciclo peatonal des de Batoi fins a la zona Nord, o la millora integral de l'auditori Amando Blanquer.

Entre aquests contractes majors també s'inclou el d'enllumenat públic i semàfors o la prestació del servei de Neteja viària i recollida de residus. Sumats als nous serveis adjudicats durant el 2018 com el de desratització i desinsectació o el de manteniment de clavegueram. 

El regidor de l'àrea d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, assegura que "amb aquestes dades es constata que el pressupost del 2018 s’hi ha adequat a la realitat que va ser proposada a gener de l’any passat, i que tota aquesta despresa hi ha beneficiat als alcoians i alcoianes perquè aquests més de 8 milions s’han aplicat en tota la ciutat".