El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La rehabilitació de la façana de l’antiga estació de Muro, projecte més votat al Pressupostos Participatius

En total han sigut 265 vots telemàtic i presencials i s’han presentat 47 propostes, de les que 19 reunien els criteris d’admissió.

També es realitzarà una plataforma per poder adquirir entrades i apuntar-se a les activitats municipals i es crearà una red wifi gratuïta en diverses zones del poble.

Els Pressupostos Participatius de Muro arriben a la seva sèptima edició amb 70.000€ que els murers i mureres han pogut votar per a que es volen destinar. En total han sigut 265 vots telemàtic i presencials i s’han presentat 47 propostes, de les que 19 reunien els criteris d’admissió.

En aquesta ocasió la proposta més valorada, i que es realitzarà al llarg del 2023 ha sigut la rehabilitació de la façana de l’antiga d’estació (per valor de 28.099’16€). La següent proposta ha sigut la creació d'una plataforma per a retirar entrades i per poder apuntar-se a qualsevol activitat municipal (amb un cost de 4.509 euros) i la tercera la creació d’una red wifi i gratis en diverses zones del poble (pressupostada amb 2.776'95 euros).

Li segueixen propostes com la creació de més parcs per als menuts o millorar els que tenim, canviant joguines (valorada amb 31.276'08 euros), repintar, posar llum i una paperera interior al llavador de Sant Roc ( amb un cost de 350'90 euros), escala de fusta de tres esglaons amples per poder pujar i baixar de la graderia del trinquet (pressupostada en 229'90 euros), coixins d'espuma per asseure's a la graderia del trinquet (valorada amb 2.268'75 euros).

El regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Muro, Kike Pascual, ha comentat que des del consistori estan “molt contents del seguiment de la gent d'aquests Pressupostos Participatius”, i ha afegit: “pensem que cada vegada es coneixen més i impliquen a més sectors de la població, degut al seu caràcter vinculant i de democràcia de futur”.