El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La rehabilitació del Molí de Paper començarà abans que acabe el mes

Tècnics municipals i representants de l'empresa visiten el Moli de Paper

És un dels grans projectes d'Ibi, amb una inversió de més d'1 milió d'euros. Divendres 22 de febrer està previst que se signe l'acte de replantejament d'obres i done inici l'actuació que convertirà aquest edifici en un centre de referència museístic, turístic i cultural.

L'empresa Categor Obras y Proyectos S.L. serà l'encarregada d'executar les obres de rehabilitació del Molí de Paper, que suposen una inversió d'1.088.000 euros. Quasi la meitat, 490.000 euros, es financen gràcies a una subvenció de Fons europeus FEDER que fomenta la protecció, conservació i recuperació de béns de patrimoni cultural.

Així s'inicia la rehabilitació d'aquest emblemàtic edifici, en desús des de fa dos dècades, per tal de convertir-lo en un centre d'interpretació del municipi. Ja s'ha fet el pla de seguretat i tan sols falta signar l'acta de replantejament d'obres, prevista per aquest divendres 22 de febrer. El regidor d'urbanisme i tinent d'alcalde Santi Cózar, explica que "estan realitzant un rigorós estudi que permeta recuperar aquest emblemàtic edifici de gran valor mediambiental i arquitectònic, conferint-li la mateixa importància als espais interiors i exteriors. Es conservaran un gran nombre d'elements que estan arreplegats en el Pla Director, com ara voltes, xemeneies, fusteria, arcs de mur, mobiliari, rajoles, garres decoratives i un llarg etcètera, per a retornar-li tota la seua bellesa natural. A més, una de les característiques més importants de la pedra en la façana, que per descomptat es mantindrà en tractar-se d'un dels elements protegits del Molí".

Si vols saber més sobre aquest projecte d'Ibi, et recordem l'entrevista amb l'alcalde rafa Serralta i el regidor Santi Cózar, on ens expliquen tot el que tenen previst per al Molí de Paper.