El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La reivindicació de l'1 de maig es trasllada dels carrers a la xarxa

Pancarta reivindicativa en la seu de CCOO en Alcoi.

Davant l'actual estat de confinament, els sindicats UGT i CCOO han convocat una jornada reivindicativa a la xarxa: amb manifestacions, concerts i actes d'homenatge.

"És un primer de maig estrany sense cap precedent, no estem en els carrers per primera volta des de fa molt temps". Paraules del secretari general de CCOO, Unai Sordo, i és que per primera volta en més de 40 anys els carrers de l'estat no s'han omplert de persones commemorant el dia internacional del treballador. Davant l'actual estat de confinament, els sindicats UGT i CCOO han convocat una jornada reivindicativa a la xarxa: amb manifestacions, concerts i actes d'homenatge.

A les nostres comarques, els sindicats han instat a què a partir de les 13.30 h la gent s'unira a una cibermanifestació pujant fotos i vídeos a les xarxes socials. A les 17 h està previst un concert virtual solidari, amb la participació d'artistes com ara Rozalén, Ismael Serrano o Marwan. Es pot seguir a través d'aquest enllaç. A les 20 h s'ha convocat el ja tradicional aplaudiment ciutadà, mentre que la jornada reivindicativa acabarà amb un concert internacional solidari, que començarà a les 20.05 h. Actuacions de Víctor Heredia, Inti Illimani, Tico Santa Cruz, Billy Bragg, entre d'altres. Es podrà seguir per aquest enllaç.

En aquest primer de maig, la secretària general de CCOO per a les comarques centrals, Manuela Pascual, ha tingut paraules de reconeixement per a "les dones que treballen al peu del canó en la primera línia", exercint tasques en àmbits com ara la sanitat, la neteja, les cures o l'alimentació, "molt feminitzats i que en la majoria dels casos es realitzen en condicions de precarietat". També ha reivindicat una renda mínima vital per als col·lectius més vulnerables, amb la qual puguen afrontar millora la crisi derivada del coronavirus.

D'altra banda Ismael Senent, d'UGT, explica que "per a cuidar l'economia cal cuidar també de la salut, van les dos unides i no es pot prioritzar una per davant de l'altra". En aquest sentit, Senent aposta perquè: "l'activitat econòmica comence ja, no es pot aguantar més perquè ens està enfonsant. Necessitem produir i consumir". Però no es pot fer "si no es posen els mecanismes per a protegir la salut dels treballadors, no pot haver inici de l'activitat sense complir les pautes de Salut Pública".