El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La renovació de la plaça de Benissaidó d'Alcoi preveu menys aparcaments i més espai per als veïns

Recreació de com quedarà la plaça

Ajuntament i veïns han acordat el projecte, que suposa una reducció important de places però crea zones de convivència. S'ha tret ara el concurs d'obres, i les empreses poden presentar propostes fins al 28 de juliol.

Ja s'ha tret el concurs de les obres per a remodelar la plaça de Benissaidó, a la Zona Nord d'Alcoi, amb un pressupost de 244.000 euros IVA inclòs, previst en el pressupost del 2020. Ara cal vore si hi ha empreses interessades, que tenen fins al 28 de juliol per a presentar les seues ofertes. Una vegada concloga el procés de licitació i s'adjudique a alguna empresa, el termini d'obres és de 4 mesos.

El procés ha tardat més del que preveia l'Ajuntament, que volia tindre les obres acabades per a finals del 2021. Però des del consistori destaquen la col·laboració amb el veïnat de la zona, amb qui s'ha acordat el projecte final. De fet, han sigut els veïns, segons explica la regidora de participació Tere Sanjuan, els que han reclamat una reducció de les places d'aparcament per tal d'ampliar les zones d'ús comú i veïnal. En un principi es barallaven dos propostes que suposaven al voltant de 70 places de pàrquing cadascuna, però el projecte final que s'ha tret a licitació preveu 49 places d'aparcament. Els cotxes ja no pegaran voltes per la plaça per tractar d'aparcar, sinó que hauran de rodejar tota l'illa de cases. I es crearà un carrer per als vianants amb accés restringit per al veïnat i una empresa de la zona que necessita descarregar material de vegades. Este és el plànol final de l'actuació:

Les obres també inclouen l'ampliació i millora de la xarxa de clavegueram, i la renovació de voreres i calçades. "En definitiva, el que es busca amb aquesta intervenció és conferir a aquesta plaça un caràcter renovat, més tranquil i al mateix temps, millorar la seua estètica. A més, es regularà l'estacionament de vehicles i s'adaptarà la zona a les actuals exigències normatives en matèria d'accessibilitat", diu el vicealcalde Jordi Martínez.