El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La reobertura del CADA torna a posar-se damunt la taula

Exteriors del CADA/Aj.
Sense calendari concret però amb previsió pressupostària per al 2017

S'ha celebrat una reunió a tres bandes entre Ajuntament, Fundació CAM i l'Institut de Finances per a plantejar-se de nou la reobertura del CADA. No s'han determinat un calendari, però sí un full de ruta i la previsió d'incloure una "partida important" l'any pròxim en els pressupostos municipals per a reobrir el Centre d'Art d'Alcoi.

Nova intenció de reobrir el Centre d'Art d'Alcoi, amb una reunió a tres bandes entre l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, el president de la Fundació CAM, Luis Boyer; i el Director General de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca. Una reunió, segons els assistents, molt profitosa, tot i que no ha transcendit cap pla o mesura concreta.

L'alcalde Toni Francés assegura que "en un dia hem avançat més que els últims cinc anys. La nova direcció de la Fundació CAM i el canvi en la Generalitat ens ha permés començar a traçar un full de ruta concret i real. Malgrat que no podem parlar de terminis per la complexitat del procés, si que podem dir que l'any que ve, el pressupost municipal ja comptarà amb una partida econòmica important per al CADA".

En els mateixos termes parla el director de la Fundació CAM, Luis Boyer, qui diu que "ha sigut un encontre molt positiu i fructífer. No podem parlar de terminis en tractar-se d'un procés complex, però hem marcat el full de ruta que ens permetrà reobrir el CADA com més prompte millor".

Tots s'han mostrat d'acord en el fet que el futur Centre d'Art d'Alcoi ha de ser un centre estratègic i referent cultural fora de les nostres fronteres. Però el primer és reactivar-lo. El CADA es va inaugurar en desembre del 2010, i quasi un any després tancava les portes perquè cap de les Administracions podia fer-se càrrec de les despeses de funcionament. Des d'aquell dia, en diverses ocasions s'ha parlat de la seua reobertura, però el gran Museu d'Art contemporani que ocupa l'emblemàtic edifici del Mont de Pietat continua tancat al públic. Potser, amb aquesta nova presa de contacte entre les parts, la reobertura del CADA siga de nou un dels grans objectius de la legislatura.