El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La residència DomusVi facilita un servei gratuït d'ajuda al dol per als familiars que han perdut un major

En un comunicat dirigit a les famílies, mostren el seu condol als familiars afectats, a qui faciliten un correu i un telèfon d'assistència psicològica gratuïta. El comunicat de l'equip del DomusVi també valora l'esforç de tots els treballadors del centre. No concreten la xifra de morts dins la residència, que segons les últimes fonts no oficials s'apropa a la meitat dels residents totals.

Tot indica que la situació dins la residència DomusVi està estabilitzada, tal com ens va avançar l'alcalde i com podem vore en les morts que sumem cada dia al nostre departament, sense increments fora de la mitjana com sí que va passar a l'inici de la crisi.

Un mes després que Sanitat reconeguera el brot a la residència, des de l'equip del DomusVi d'Alcoi han publicat en el blog, a data del 18 d'abril, un comunicat de condol dirigit a les famílies, on lamenten "la pèrdua de cadascun dels usuaris que ens han deixat".

En el comunicat no es fa cap referència a la xifra concreta de majors afectats, que com saben, no es dóna des de fa tres setmanes. Els familiars calculen que són més de 60 morts, del total de 140 residents. Però sí que es facilita un servei gratuït d'assistència psicològica per afrontar el dol, amb un telèfon i un coreu de contacte. El comunicat sencer i els contactes es poden consultar ací.

En el comunicat també es valora el treball de tot l'equip del DomusVi, "persones úniques i molt valentes", que tenen "un aprenentatge profund i intens a escala emocional, però també a escala professional". Asseguren fins que tot acabe, "cuidarem i estarem al costat de tots els nostres majors i cadascuna de les famílies que també ens puguen necessitar".