El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La revista de Festes d'Alcoi es dignifica i ja és científica

La professora de la UMH, Maria Teresa Riquelme, ha donat una lliçó magistral sobre el turisme i el patrimoni immaterial

Aquesta és la portada de la revista de Festes 2018. L'acte, que ha tingut lloc al Saló Rotonda, compta amb moltes novetats. La publicació festera passarà a ser científica gràcies a la UMH. ARAMULTIMÈDIA ha parlat en Ignacio Domenech pocs minuts abans de la presentació de la portada i ha destacat que és "innovadora" perquè "trenca amb totes les publicacions que s'han fet fins ara"

Molts canvis en l'acte de la revista de 2018. En primer lloc, el dia. Fins ara, la presentació de la publicació, havia estat pràcticament eclipsada pel descobriment del cartell. L'ASJ ha volgut canviar aquesta data i avançar-la al 22 de març de 2018. Altre canvi és que la revista passa a ser científica. La Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) s'encarregarà de dignificar i dotar de caire científic la publicació de Nostra Festa.

L'espai on ha estat presentada també s'ha modificat i el Saló Rotonda del Círculo Industrial ha estat de gom a gom per tal de veure com és la portada d'aquesta revista. Ignacio Domenech, fester dels Gusmans i dissenyador gràfic ha sigut l'autor de la portada de la publicació científica. ARAMULTIMÈDIA ha parlat en Domenech pocs minuts abans de la presentació de la portada i ha destacat que és "innovadora" perquè "trenca amb totes les publicacions que s'han fet fins ara".

A banda de la portada, Domenech va delectar als assistents amb una "sorpresa audiovisual", on van aparéixer imatges de les esquadres de les 28 filaes amb veus característiques de la Festa i de mitjans de comunicació d'àmbit nacional i internacional.

La UMH donarà suport a aquesta revista a partir de 2018. El seu rector, Jesús Tadeo, ha estat en la taula presidencial juntament amb el president de l'ASJ, Juan José Olcina, Ignacio Domenech i l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés. A banda del rector, representant a la UMH ha estat la professora d'Antropologia, Maria Teresa Riquelme, qui ha donat una conferència sobre les sinergies entre la Festa i altres aspectes com el turisme. Per la seua banda, Toni Francés ha recordat en el seu discurs que la integració de la dona en la Festa ja és una realitat, com és el cas de la primera gloriera al carrer.