El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La revista de l'Esperança

  • Aforament reduït, distància de seguretat entre les cadires, desinfecció de micròfons i nul contacte físic entre els participants de l'acte.
  • Els discursos dels participants han girat al voltant de l'Esperança i la Confiança, armes que han de dur la Societat a un nou espai on es puga gaudir de les coses quotidianes i agraïdes, com les festes.

L'Univers moro-cristià no s'atura i ha apel.lat aquest dijous a l'Esperança per a molt prompte tornar a viure una Festa gran, participativa i al carrer. Amb un aforament reduït, amb distàncies controlades i perfectament equipats amb mascaretes, s'ha pogut celebrar el primer acte de la Festa alcoiana de la 'nova normalitat'.

L'inconformisme de l'Associació de Sant Jordi davant els efectes del Coronavirus ha quedat clar i evident aquest dijous. En el primer moment en què s'ha pogut celebrar un acte cultural, s'han llançat a presentar les seues revistes: La Tradicional i la científica (eWali). Aforament reduït, distància de seguretat entre les cadires, desinfecció de micròfons i nul contacte físic entre els participants de l'acte. Res s'ha quedat en el 'tinter'. Fins i tot s'ha cuidat l'emotiu moment en el qual el cronista li entrega les revistes al president de l'Associació perquè les faça arribat al poble d'Alcoi per mitjà del seu representant primer; és a dir, l'alcalde. Cadascú tenia el seu propi exemplar i ningú no ha tocat el de l'altre.

 


Els discursos dels participants han girat al voltant de l'Esperança i la Confiança, armes que han de dur la Societat a un nou espai on es puga gaudir de les coses quotidianes i agraïdes, com les festes.

El president de l'Associació, Juan José Olcina, ha aprofitat per a recordar que sempre han estat al costat de l'Ajuntament, donant-los suport en la presa de decisions delicades, com ara ajornar sense dates la trilogia mentre dure la pandèmia. Això sí, ha dit que "estaran molt pendents, controlant minut a minut el que passa amb la malaltia per a estar preparats per a fer Festa en el carrer l'abans possible. Les decisions han estat molt dures, però s'han pres amb sentit comú".

 I és que, tal com ha indicat Rafa Sempere, secretari de l'Associació, ha estat molt dur per a la Festa passar un any en blanc. El cronista, Natxo Lara, ha lloat la portada de la revista, obra de Rosa Ripoll, i la qualificat com una oda a l'Esperança, destacant el realisme i la utilització del verd en la creació pictòrica. "La portada de la revista li balla a la Festa", ha conclòs la descripció d'un quadre on es veuen dues ballarines un dia de l'Entrada recent.


 

En directe

L'acte ha estat transmés per Streaming i l'han vist en directe més de 1000 persones, i s'ha celebrat en el pati del MUSEU ALCOIÀ DE LA FESTA (MAF), amb representants d'algunes fiales, els càrrecs de 2019 i el pare de Sant Jordiet.

La regidora de Festes, Carol Ortiz, ha acompanyat l'alcalde, Antoni Francés, qui ha agraït la tasca que l'Associació du a terme amb accions com aquesta que mantenen la Festa viva. Les revistes han estat coordinades pel ponent, Pau Acosta Matarredona.

Acaben ara sí, els actes pendents de la pre-festa de 2020 que, fins a nova orde i sense data, queden en l'aire, presumiblement per a 2021 sempre que les autoritats sanitàries ho permeten.