El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La revitalització del centre d'Alcoi, a debat dies abans de tancar El Túnel

Carrer Sant Francesc / AM

Natxo Costa es va comprometre a facilitar l'obertura de comerços al centre fa 2 anys i el PP ho qualifica de "brindis al sol"

El PP ha instat al govern municipal a demanar informació a Conselleria per saber si s'havia constituït la Mesa de treball entre Conselleries (anunci que va fer Natxo Costa als comerciants), informar sobre les accions previstes per flexibilitzar l'actual llei i fixar un calendari d'implantació de les mesures. Aquest prec no fou acceptat pel govern municipal, ja que el PSOE al·ludeix a l'aprovació del Pla d'Acció Territorial Sectorial del Comerç de la Comunitat (PATSECOVA)

El centre i el seu comerç també han passat pel plenari municipal de juny. El PP d'Alcoi ha presentat un prec perquè el govern municipal instara a Conselleria a informar sobre les actuacions anunciades ara fa 2 anys per part del director general de Comerç, Natxo Costa. En 2016, alguns comerciants del centre es reuniren amb Natxo Costa i la regidora de Comerç, Vanessa Moltó. Segons els conservadors, aquesta reunió l'aconseguiren després que abaixaren les persianes el 2 de març de 2016 en senyal de protesta per la "delicada situació" del comerç.

El PP assegura que el director General de Comerç, Natxo Costa, ha tingut 2 anys per flexibilitzar la normativa d'obertura d'establiments. En aquest sentit anava el prec presentat pels conservadors. El PP ha instat al govern municipal a demanar informació a Conselleria per saber si s'havia constituït la Mesa de treball entre Conselleries (anunci que va fer Natxo Costa als comerciants), informar sobre les accions previstes per flexibilitzar l'actual llei i fixar un calendari d'implantació de les mesures.

Aquest prec no fou acceptat pel govern municipal, ja que el PSOE al·ludeix a l'aprovació del Pla d'Acció Territorial Sectorial del Comerç de la Comunitat (PATSECOVA). Aquest PATSECOVA té l'objectiu "d'establir determinacions i criteris que orienten la política comercial de la Generalitat en els pròxims anys, en funció de les condicions específiques dels distints àmbits territorials", segons es pot llegir a la web de PATECO. Les reivindicacions del centre d'Alcoi també arribaren a les Corts Valencianes amb una pregunta del PP, i Conselleria va utilitzar el mateix argument de l'Ajuntament d'Alcoi. El PP assegura que PATSECOVA "és un document que està en tramitació" i "podria no aprovar-se en aquesta legislatura".

Edu Tormo, regidor del PP a Alcoi, indica que "el govern socialista va rebutjar el prec del PP, perdent una vegada més l'oportunitat de posar-se al costat dels comerciants. Una ocasió per demostrar que aposta per una revitalització real del centre". Sobre les promeses de Natxo Costa, el PP apunta que "la realitat és que dos anys després no hi ha res i açó pareix una burla cap als comerciants" i opinen que és "un brindis al sol".

El pla de xoc de Guanyar

No només el PP s'ha preocupat els últims dies per l'estat que presenta el centre d'Alcoi. Guanyar Alcoi ha presentat un prec sobre el carrer Sant Francesc en el qual alerten que han rebut nombroses queixes de veïns "pel soroll, la brutícia o problemes de convivència". Vicky Llàcer, regidora de Guanyar, explica que moltes de les protestes veïnals són per "la quantitat de pisos i locals llogats per a gent que no hi viu, majoritàriament llogat a joves com a locals d'oci i de temps lliure".

El govern municipal sí que ha acceptat aquest prec i ha confirmat que s'ha augmentat la vigilància en la zona.

El Túnel, l'última gran pèrdua

Si no ho remeia ningú, l'emblemàtica confiteria El Tunel, tanca les portes per sempre aquest dissabte 30 de juny. Un comerç més que centenari, un dels últims vestigis esplendorósos que un dia tingué el centre d'Alcoi. Altre dels comerços 'de tota la vida' que tancà en 2016 fou Ultramarinos Bardisa al Carrer Sant Francesc. L'últim gran establiment que va 'morir' al cap de 102 anys.

Però no tot són males notícies. Alcoi és un dels 5 municipis a tot el territori valencià que té una Cambra de Comerç (amb Campus de la UA incorporat) i està ubicada al Carrer Sant Francesc (com també ho està la redacció d'ARAMULTIMÈDIA). Pareix que hi haja intents per intentar revitalitzar el centre. Un bon començament potser el trasllat de la Comissaria de la Policia Nacional a la Plaça Les Xiques (encara que hauria d'estar operativa abans de l'estiu).