El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La revolució de les bicicletes elèctriques: totes les claus d'un fenomen

Les bicicletes elèctriques són un fenomen que ja es pot classificar com tot un boom en l'àmbit social. Les grans ciutats aposten cada vegada més per aquest model de transport, amb unes bicis que qualsevol pot agafar i utilitzar ràpidament, aprofitant-se de la llibertat de desplaçament que atorguen, la comoditat i, no cal dir-ho, l'eficiència que tenen.

Tant és així, que s'han convertit en les líders del sector del ciclisme. Tan sols el 2018 es veneren més de 110.000 bicis elèctriques a tot el país, una xifra que augmenta en més d'un 54% la quantitat aconseguida al llarg del 2017. Estan en auge, i en 2019 es preveu que, en tancar l'any, el marge de creixement siga encara major.

Firmes com ara Bikelec, fàbrica de bicicletes elèctriques de Lleó, ho han notat prou en el seu ritme de producció. La demanda és més alta, es necessiten més unitats per a poder satisfer als consumidors, per advocar per aquesta renovació en el transport tan beneficiosa per al Medi Ambient.

Però, a què es deu el naixement i auge d'aquesta tendència? Poden haver diferents raons diferents que apunten a això, però hi ha diverses claus que han sigut fonamentals per aconseguir que aquest fenomen passe de ser una cosa anecdòtica i reduïda a una cosa que cada vegada acapara més mirades.

 

Quines són les caus de l'èxit de les bicicletes elèctriques

La premsa, tant general com especialitzada, ja ha abordat aquest tema en més d'una ocasió. Sense anar més lluny, pots llegir molt en Sport.es bicicletas eléctricas sobre les bondats i avantatges que aquest tipus de transport presenta davant la resta d'alternatives que podem trobar en xicotetes i mitjanes ciutats.

Tot i això, separant la palla del gra per a quedar-mos en els autèntics responsables de l'èxit, trobem diversos factors que funcionen com a l'autèntica base, com els sòlids pilars que permeten a aquest sector expandir-se d'eixa manera.
 

No papers, ni tràmits

Per a poder comprar-te i muntar-te en una bici elèctrica, no necessites carnet de cap classe. A diferència d'altres vehicles com els automòbils, els ciclomotors o les motocicletes, amb aquestes bicicletes només et fa falta comprar-la i començar a utilitzar-la.

Per descomptat, és essencial respectar les normes de seguretat viària, així com la protecció d'un mateix. Però no fa falta res més que això, ja que no cal passar per cap classe de tràmit burocràtic. De fet, en el cas que no pugues adquirir-la en un únic pagament, s'ofereixen uns plans de finançament realment còmodes i econòmics.

Això sí, en el moment en què el motor elèctric supere els 250 w de potència, o que la velocitat d'assistència al pedaleig supere els 25 quilòmetres per hora, sí que s'haurà de començar a moure determinats papers i segurs.
 

Adéu al problema del pàrquing

Qualsevol que haja de desplaçar-se al treball o a casa en un vehicle diàriament, sap perfectament que el principal problema de tot és trobar lloc d'aparcament. Qui no compta amb una plaça de garatge, necessita pegar voltes pels carrers fins a donar amb un lloc buit per a deixar el seu cotxe.

Amb les bicicletes elèctriques aquest no és cap problema. Són molt més xicotetes, i, per tant, molt més fàcils d'aparcar. De fet, pots portar-les a l'interior de l'oficina o de ta casa, i despreocupar-te per possibles robatoris. Alguns models, fins i tot, poden plegar-se per ocupar menys espai encara.

 

Desplaçament divertit

El més bo d'aquestes bicicletes és que t'ajuden a evadir problemes com les retencions. Una bici elèctrica serveix per a vore el trànsit des d'altra perspectiva, i el mateix passa amb el desplaçament en general.

Pots provar rutes diferents, aprofitar per a aprovar altres camins i vore paisatges diferents. És una bona manera d'aportar un poc de diversió al teu desplaçament en el dia a dia, fins i tot aportar salut. Perquè recorda, el ciclisme és esport i practicar-lo sense caure en els excessos sempre és saludable.
 

Sense emissions

La conscienciació ambiental està cada vegada més estesa entre la població. Els habitants de les grans ciutats, sobretot, cada vegada se n'adonen més de com és d'important controlar les emissions i reduir-les al màxim, i en aquest sentit les bicicletes són pràcticament infal·libles.

No contaminen gens, ja que el seu motor elèctric no genera emissions. Les bicis elèctriques són bones per a la salut per l'esforç físic que suposa el desplaçament, també són bones per al Medi Ambient, ja que no contaminen gens. Un doble efecte positiu que ha reforçat considerablement la seua posició com a favorites.

En els temps que corren, el que abans es presentava com una alternativa cada vegada va guanyant terreny com a opció principal. Tan sols cal ver el cas d'aquestes bicicletes, amb una fama que arriba a una altura que ja obliga a parlar d'elles com tot un fenomen.

Un que advoca pel benestar i la cura del planeta, dos factors cada vegada més importants, i cada vegada més considerats. En el fons, no és tan sorprenent que aquestes bicis estiguen convertint-se en habituals.