El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La roba és un focus de contagi. Et donem consells per a desinfectar-la

Estos i altres consells es poden cosultar en la adreça.

Al voltant nostre podem trobar innumerables focus de contagi, i un dels més comuns és la roba que portem. Les teles acumulen àcars i gèrmens, els quals poden provocar la infecció per coronavirus. L'empresa Textiles Pastor recull al seu web una sèrie d'instruccions per a desinfectar la roba de manera eficaç, les quals t'oferim a continuació.

Hem d'evitar l'hàbit de sacsejar les peces de roba abans de posar-les en la llavadora. D'aquesta manera es minimitza el risc de dispersar el virus a través de l'aire. A més, és convenient utilitzar aigua calenta i deixar que la roba s'eixugue per complet.

La roba està en contacte directe amb virus, bacteris, fongs i gèrmens que s'han de desinfectar per a evitar complicacions. Existeixen productes específics per a això, eliminant tots els microorganismes nocius en rentar la roba. El mètode més clàssic per a desinfectar la roba consisteix a bullir-la durant 30 minuts. No obstant això, amb productes com el vinagre, l'aigua oxigenada, bicarbonat, llimona o arbre de te es pot desinfectar de manera senzilla. Es pot agregar qualsevol d'ells a la rentada per a desinfectar les peces de roba, fins i tot alguns són blanquejants i llevataques.

Un altre producte que es pot utilitzar és un detergent per a desinfectar la roba. D'altra banda, els experts recomanen mantenir la casa neta i en ordre per a evitar la transmissió de patògens i protegir-te del coronavirus.