El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La roba sostenible, reciclable i con material de proximitat, triomfa en els premis empresarials de la Mancomunitat

Premis empresarials de la Mancomunitat de l'Alcoià i Comtat

Dels sis premis lliurats, tres són per a empreses comarcals dedicades a la creació tèxtil sostenible. Agres ha acollit el lliurament dels premis empresarials de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat. 

La Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat ha lliurat els seus premis empresarials, dotats en un total de 6.000 euros. El premi a la millor empresa és per a Tangente de noventa, de Gemma Figuerola, qui ha creat una marca de moda femenina sostenible, basada en els principis de proximitat i economia sostenible, i amb una aposta per la recerca i el desenvolupament. El premi per a la millor empresa Ecosostenible és per a Ohhna, de Xavier Linares, també nua marca de roba femenina, creada amb productes de les nostres comarques, i que es pot reciclar quan ja no la volem utilitzar més. No és el primer premi que guanya Xavier Linares per Ohhna, ja que recentment ha guanyat el premi 'Posem la primera pedra' que atorga l'empresa Lafarge Holcim

El premi Millor Projecte Empresarial Emprenedor és per a Ecofilament3D, un projecte de Juan Luis Cabrera i Iván Doménech que aprofita el plàstic reciclat per a fer filaments per a les impresores 3D. També en aquesta categoria, i com a millor projecte ecosostenible, ha estat reconegut Aarón Moncho per Loobo, també una marca de roba, però en aquest cas per a homes. 

El millor projecte turístic és per a Jaume Bernabeu i el seu Terraguía, on fusiona el turisme amb la producció agroalimentària. I per últim, David Ferre ha rebut el premi al millor projecte agropecuari per Bioblanqueta, que planteja reciclar les restes de poda per a fabricar pintes. 

Amb aquest premi, la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat vol promoure la creació d'empreses i d'ocupació. El president de la mancomunitat, Blas Calbo, considera necessari aquest reconeixement "a les persones que lluiten cada dia per traure els seus projectes i empreses endavant, enriquint les comarques, creant ocupació i dinamitzant l'economia".