El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Rosaleda tornarà a tindre zona verda, complint així amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana

El pressupost base de licitació és de 2.438.066,73 euros (IVA inclòs) i el termini d'execució serà de 10 mesos.

La licitació per a reformar l'aparcament subterrani i reposar la zona ajardinada es va aprovar ahir a la Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi.

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana obliga a que la ciutat recupere la Zona Verda que va desaparèixer amb la construcció de la nova Rosaleda, tal i com la coneixem avui en dia, amb el parking subterrani.

Ahir la Junta de Govern de l’Ajuntament va aprovar la licitació del projecte constructiu per a reforma de l'edifici d'aparcaments subterranis i reposició de zona verda en la seua coberta en la plaça de la Constitució (Rosaleda).

El pressupost base de licitació és de 2.438.066,73 euros (IVA inclòs) i el termini d'execució serà de 10 mesos. Amb aquesta actuació es pretén donar compliment a la sentència generant en aquesta àrea un jardí que complisca amb les especificacions relatives a zones verdes i amb les normatives d'accessibilitat pertinents. Les obres bàsicament consistiran en la demolició del forjat de coberta per a la seua nova execució conforme les noves sol·licitacions estructurals (capa de terra de 80 cm i arbratge), així com el reforç de tots els elements estructurals, des de pilars fins a llosa de fonamentació i inclourà la zona verda corresponent.

El plec de condicions per a les empreses que vulguen optar a realitzar les obres es publicarà aquesta mateixa setmana i tindran 45 dies per poder-se presentar.

Antecedents

Durant l'estiu de 2001 l'Ajuntament d'Alcoi va iniciar els tràmits per a la construcció d'un aparcament subterrani en la plaça de la Constitució, licitant l'obra i el va adjudicar a la unió temporal d'empreses Enrique Ortiz e Hijos i Auplasa, amb un projecte que no respectava la zona verda.

La Carrasca-Ecologistes en Acció i un grup de veïns van presentar un recurs contenciós administratiu i van demanar la suspensió cautelar de les obres, però el Tribunal la va denegar perquè l'Ajuntament va al·legar que l'eliminació de la zona enjardinada era transitòria, ja que el concessionari havia de reposar-la exactament en la mateixa situació en què es trobava abans de les obres, cosa que no va resultar certa. Per aquest motiu van presentar un recurs contenciós administratiu que va ser aprovat en una sentència del TSJ emesa l'octubre de 2005, ratificada posteriorment pel Tribunal Suprem i pel Constitucional, obligant l'Ajuntament d'Alcoi a reposar la zona verda.