El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La rotonda nord d'Alcoi es construirà en el 2022

La diputada Patri Blanquer i l'alcalde d'Alcoi Toni Francés

La diputada nacional Patri Blanquer i l'alcalde d'Alcoi Toni Francés han valorat els pressupostos nacionals per al 2022, i on s'inclou la redacció del projecte de renovació de la via de tren Alcoi-Xàtiva.
 

El Ministeri el finançarà amb fons europeus, i es preveu que les obres es puguen licitar abans que acabe l'any.

La rotonda d'accés nord a Alcoi "l'any que ve serà una realitat", assegura l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, qui diu que des del Ministeri li han confirmat que ja tenen el projecte enllestit per a licitar i que es finançarà a càrrec dels fons Next Generation per al 2021. És a dir, que es preveu que les obres es liciten abans que acabe l'any o a principis del 2022, i comencen a executar-se l'any pròxim. I els diners, 1 milió d'euros que costa l'obra, ja estan assegurats amb els fons que ha enviat Europa. Així, no ha sigut necessari incorporar aquesta obra en els pressupostos nacionals per al 2022, ara en fase de tramitació.

El que sí que es preveu en els pressupostos del 2022 són diners per a la millora del tren Alcoi-Xàtiva. La diputada socialista Patri Blanquer explica que ja està en marxa la redacció dels projectes en dos trams, un primer de Xàtiva a Ontinyent i després la continuació fins a Alcoi. L'objectiu, segons li transmeten des d'ADIF, és tindre acabada la redacció del primer tram per a finals del 2022 i poder iniciar les obres. Tan sols la redacció dels dos projectes suposa més de milió i mig d'euros.

Patricia Blanquer també ha fet una defensa dels pressupostos que presenta el govern socialista per a l'any pròxim, i que ara estan en fase de tramitació. Explica que, mentre els pressupostos de l'any passat es dedicaren a fer front a la pandèmia, els pressupostos per al pròxim any se centren en "aconseguir que el creixement econòmic que estem veient arribe a tota la ciutadania i tots els sectors productius". Perquè Blanquer assegura que "estem creixent, som el país que més està creixent i podem afrontar els pròxims mesos". Considera que els pressupostos per al 2022 "s'han de tramitar perquè són una oportunitat per al país" i considera que "no hi ha raó" per a una esmena a la totalitat.