El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Salle canvia el model educatiu llevant horaris per assignatures i les tradicionals aules

El professorat ha hagut d’invertir una mitjana de 50h en formació i a més es treballa ja en una remodelació dels espais per redissenyar les aules.

El Nou Context d'Aprenentatge aplicat a tots els centres de La Salle d'Espanya i Portugal busca adaptar-se millor a la societat actual amb propostes que ajuden a motivar més a l'alumnat i a millorar la comprensió del que aprenen mitjantçant projectes, jornades, activitats i aplicació de tecnologies. Es tracta d'un model pedagògic propi basat en la reflexió i la investigació.

La societat actual respon a unes necessitats diferents a les que hi ha que respondre des de l’educació. Eixa és la reflexió de la que parteix tot el canvi que s’ha produït al model educatiu de La Salle d’Alcoi i que ve de forma conjunta aplicat des dels 120 centres que tenen repartits per Espanya i Portugal.

Els canvis estan englobats baix el nom de ‘Nou Context d’Aprenentatge’ i es tracta d’un model pedagògic propi, fruit de  la reflexió i la investigació. Es pretén desplaçar el focus d’ensenyament a l’aprenentatge basat en l’experiència, de manera que es fomente la motivació i comprensió.

Els llibres de text desapareixen i són substituïts per materials didàctics propis que van actualitzant-se de forma continua. Els horaris dividits per les assignatures impartides es canvien per una estructura organitzativa que deixa pas als àmbits d’aprenentatge. S’organitzen jornades en les que totes les matèries caben en forma d’activitats diverses.

L’avaluació també passa a ser diferent, sense desaparèixer la tradicional, que compleix amb els criteris que s’exigeixen des de l‘Administració. Es valora l’evolució de les destreses (científica-matemàtica, tecnològica, humanística, artística, etc.) i parla de potencialitats i capacitats de l’alumne, de manera que es puga tindre una visió més global de l’alumnat.

Açò ha implicat una profunda transformació interna. El professorat ha hagut d’invertir una mitjana de 50h en formació i a més es treballa ja en una remodelació dels espais per redissenyar les aules.

Jesús Félix Martínez, director de la Red de Obras Educativas La Salle, assegura que l’alumnat apren més i millor i que estan molt contents amb el resultat que ja estan veient i observant en educació infantil i primària.