El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Sarga, el Castellar i Vila Vicenta reben un impuls econòmic aquest 2021

Les pintures de la Sarga, un tresor alcoià

El pla director de la Sarga compta amb 100.000 euros de pressupost. El projecte de dinamització del jaciment del Castellar compta amb 75.000 euros. I 4.000 euros són per assegurar el manteniment de Vila Vicenta. La resta és per al Museu Arqueològic. 

El pressupost municipal previst per a patrimoni històric alcoià s'incrementa en 200.000 euros per tal d'incloure el centre d'interpretació de la Sarga, la dinamització turística del jaciment del Castellar, i el manteniment de Vila Vicenta al Salt.

L'Ajuntament d'Alcoi anuncia una inversió de 200.000 euros per a diferents projectes relacionats amb el patrimoni històric de la ciutat. Una part és per al Museu Arqueològic, que passa a formar part de l'àrea de patrimoni en lloc de l'àrea de cultura com fins ara. Però també s'inclouen projectes als quals vol donar-se un impuls enguany.

El primer és el projecte de redacció del Pla Director de la Sarga, on s'inclou un centre d'interpretació, i es vol possibilitar la visita a les pintures en línia. "Una estratègia de divulgació d'aquest recurs cultural declarat Patrimoni de la Humanitat del qual Alcoi pot presumir, i del qual s'espera que puga convertir-se, mitjançant la promoció i el treball divulgatiu del Museu Arqueològic en un focus d'atracció turística en el futur", expliquen des del consistori.

Un altre projecte és la consolidació i dinamització turística del jaciment del Castellar. Des de l'Ajuntament expliquen que ara s'està tramitant la declaració de BIC del jaciment, una vegada han conclòs els treballs de recerca i excavacions de la Universitat d'Alacant i l'arqueòleg Germán Pérez Botí. Enguany l'objectiu és iniciar la redacció d'un projecte que determine les estructures a intervenir per assegurar la seua conservació, i també que planifique l'accessibilitat per permetre visitar el jaciment amb seguretat.

Per últim, destacar que Vila Vicenta, la casa d'estiu de Juan Gil-Albert al Salt, compta per primera vegada amb una partida pròpia per al seu manteniment.

Lorena Zamorano, regidora de patrimoni històric, explica que "la finalitat d'aquests projectes no és una altra que avançar en el descobriment i conservació de la nostra història, del nostre patrimoni i que contribuïsca a més a generar riquesa per a la ciutat".