El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La segona edició d'Activa Àgora apadrinarà 8 projectes empresarials

Presentació d'Activa Àgora amb el regidor Manolo Gomicia i el president del CEEI, Jesús Casanova / AM

Les candidatures s'hauran de presentar abans del 23 de setembre.

Fruit de la colaboració entre la regidoria d'Empresa de l'Ajuntament d'Alcoi i el CEEI Alcoy-Valencia arriba la segona convocatòria d'Activa Àgora, iniciativa que ofereix un programa formatiu de tres mesos de duració a 8 projectes d'emprendedurisme empresarial.

La formació inclou la realització de tallers formatius, tutories grupals i individuals, i una activitat final de presentació de projectes i networking. Aquells interessats en participar en el programa tenen fins al 23 de setembre per presentar les seues candidatures a través del  portal del CEEI Alcoy-Valencia.Una comissió constituïda ad hoc valorarà les candidatures presentades i seleccionarà els 8 projectes que passaran a formar part del programa. El director del CEEI, Jesús Casanova, ha especificat en roda de premsa que "el nombre de projectes seleccionats podria ser major, en funció del volum de propostes que es presenten".

El 19 de desembre tindrà lloc la presentació dels projectes finals, a partir dels quals se seleccionarà la proposta més interessant a judici de la comissió. El projecte guanyador comptarà amb l'apadrinament del CEEI Alcoi-Valencia.

Activa Àgora també inclou suport en la recerca i sol·licitud d'ajudes com per exemple el programa Inmpuls llançat per l'Ajuntament d'Alcoi, que aquest any presenta tres línies de finançament: @empren (suport econòmic en el període de desenvolupament), @micro (per a la creació de microempreses a Alcoi), i @arrend'alcoi (per les despeses de lloguer en Alcoi).

Primera edició

El regidor d'Empresa, Formació i Innovació de l'Ajuntament d’Alcoi, Manolo Gomicia, ha fet un repás de la primera edició, a la qual es presentaren 35 candidatures, 23 d'elles d'Alcoi i 12 d'altres municipis de la comarca. D'entre els 10 finalistes fou el projecte anomenat "La chica de las plantas" aquell que es féu amb el beneplàcit del jurat.