El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Selectivitat s'ajorna pel Coronavirus

PAU a Alcoi en 2019

Les mesures també afecten a l'FP dual i a ls pràctiques presencials

Govern Centrals i autonòmics, juntament amb la Conferència de Rectors (CRUE), s'han reunit per tractar temes al voltant de l'ensenyament superior i FP. Una de les mesures que s'han pres ha sigut l'ajornament de l'Avaluació per a l'Accés a la Universitat (EVAU), que és com es coneix l'antiga Selectivitat o PAU.

Els estudiants de segon de Batxillerat o aquells que volen accedir a la universitat viuen moments d'incertesa després de la decisió de govern central, la CRUE i els distints governs autonòmics. A causa de l'estat d'alarma pel Coronavirus, s'ha endarrerit la data de l'EVAU. El comunicat del Ministeri d'Educació i FP sosté a més que "l'adaptació del calendari de matrícula universitària s'adaptarà al d'aquesta prova".

Aquesta és només una decisió de les que s'han pres a aquesta reunió telemàtica. El govern central ha anunciat que "les pràctiques de l'alumnat d'FP es flexibilitzaran, així com les proves d'accés per als que no compten amb els requisits acadèmics suficients".

Des dels ministeris asseguren, també, que "cap estudiant v a perdre el curs a causa de les circumstàncies actuals i també per a garantir que l'accés a la Universitat vaja a produir-se en termes d'equitat i justícia per a tots".


Quant a les pràctiques en el centre de treball i l'FP dual, el Ministeri d'Educació, d'acord amb les Comunitats Autònomes, ha proposat la flexibilització de les pràctiques necessàries per a superar el curs. En relació amb les proves d'accés a la Formació Professional de grau mitjà o superior per als qui no compten amb els requisits acadèmics d'accés a aquests ensenyaments, s'adaptarà el calendari de les proves i matrícula i es mantindrà una reserva de places perquè cap estudiant es quede sense possibilitats d'accés. Aquestes iniciatives es concretaran en una reunió de la Comissió de Formació Professional que se celebrarà la setmana vinent.