El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Serra d'Aitana ja compta amb Pla d'Accó Territorial

Presentació del Pla a l'Ajuntament de Benifato, amb presència de regidors dels 10 municipis afectats. També ha participat el contestà Rafa Briet, subsecretari de la conselleria.

10 municipis estan en l'entorn de la Serra de Mariola: Benilloba, Penàguila, Benifallim, Benasau, Alcoleja, Confrides, Benifato, Beniardà, Benimantell i Castell de Guadalest.

Amb aquest pla es vol tindre una ordenació del territori "més preparada i més forta" per tal de previndre episodis climatològics. També ajudarà als municipis, que voran reduïts els temps i costos dels seus plans municipals d'ordenació. 

La Generalitat ha presentat als municipis afectats el Pla d'Acció Territorial de la Serra d'Aitana, un instrument d'ordenació que vol incloure tots els plans generals estructurals dels municipis que rodegen la serra, un total de 10, la meitat de les nostres comarques.

El conseller de Política Territorial Arcadi España, assegura que "ens trobem davant una nova generació de plans d'acció territorial" que permetran "una ordenació del territori més preparada i més forta per a previndre episodis climatològics, així com per a impulsar el creixement econòmic de l'entorn de la Serra d'Aitana".

El pla ha estat consensuats amb els diferents ajuntaments, perquè vol ser una ferramenta integral a escala supramunicipal i que incloga tots els plans d'ordenació estructurals de cada municipi afectat. Inma Orozco, secretària autonòmica, explica que permetrà "reduir els temps de tramitació i els costos econòmics i humans necessaris per a l'elaboració individualitzada de cada pla", així "tota la comarca podria tindre la seua organització estructural resolta en un espai de temps molt menor del que suposa la tramitació aïllada de cadascun dels plans municipals".