El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Setmana de la Ciència es dedica en la seva 19 edició al canvi climàtic

Cal inscripció prèvia a les activitats obbertes a tota la població al mateix espai web on es pot veure el programa complet.

Es tractarà també d'aproximar distintes disciplines científiques, des de la psicología, parlant de la resiliencia, passant per vulcanisme, tecnologia, llibertat, o arqueología i uió de la historia passada amb el món culinari.

El canvi climàtic serà la temàtica estrella de la XIX Setmana de la Ciència organitzada des del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, junt a molts altres temes de relleu dins d’aquest món de la ciència.

Segons ha destacat Pau Bernabeu, Director del Campus d’Alcoi de la UPV, “la setmana de la ciència és reconeguda a tot el territori espanyol” i es tracta d’una activitat dirigida a tota la població, per a la qual es necessita inscripció prèvia. Alberto Belda, regidor d’Educació, ha destacat en aquesta línia, que aquest esdeveniment permet portar la ciència fora de les parets de la pròpia universitat i acostar-la a la ciutadania.

Aquesta edició comptarà a professionals i científics de gran prestigi i reconeixement. Començarà el 14 de novembre i s’estendrà fins el 25 de novembre.

La primera de les conferències arribarà de la mà de Pedro Alfaro, Catedràtic de la Universitat d’Alacant i expert en vulcanisme, que parlarà sobre la relació dels volcans amb l’origen de la humanitat.

El dimarts 15 de novembre serà el torn de Victoria Camps, filosofia i Consellera d’Estat, i vindrà a parlar dels límits entre la llibertat i la seguretat, després de la seva experiència en l’elaboració de les restriccions durant la pandèmia a nivell estatal.

El dimecres 16 José Capmany, Catedràtic de Sistemes i Xarxes de Comunicacions Òptiques parlarà de tecnologia sostenible per a la nova economia digital.

El 17 de novembre, la resiliència serà el tema a tractar amb Marisa Salanova, Catedràtica de Psicologia Social. I el divendres 18 els coneguts Javier Sampedro i Pere Estupinyà parlaran de l’actualitat científica a ritme de jazz.

La setmana conclourà amb la visita guiada al jaciment arqueològic del Cabezo Redondo de Villena; però tornaran les activitats els dilluns 21 amb els monòlegs científics. Es pot veure el programa complet ací.

Les dues conferències sobre canvia climàtic seran el dimarts 22 de novembre amb Cristina Monge, que tractarà d’apropar la visió sociopolítica i el divendres 25 amb Jerònimo Lòpez amb una visió des de la física i la seva experiència a l’Àrtic i l’Antàrtida.

Dimecres es destinarà a la unió de l’arqueologia i la cuina amb un tast sobre els sabors de l’antiguitat romana. I dijous es farà una aproximació a les neurociències, on Luis Miguel Martínez tractarà de relacionar el món de la màgia amb el cervell.