El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Setmana de la Ciència segueix amb una xerrada sobre genètica impartida per Pere Estupinyà

Les inscripcions per a totes les activitats continuen obertes i es poden realitzar de manera gratuïta en la web https://semanaciencia.alcoy.upv.es/

Estupinyà és divulgador científic. Va començar la seua carrera en REDES amb Eduard Punset i des d'aleshores a participat divulgant i parlant dels avanços de la ciència en nombrosos mitjans de comunicació. La xerrada té lloc el pròxim dimarts 23 de novembre a les 19:30h en el IVAM CADA Alcoi.

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, UPV, segueix celebrant la Setmana de la Ciència.

El passat dilluns 22 de novembre va tindre lloc un dels esdeveniments més tractius amb els monòlegs científics de la mà de Famelab amb Alicia Pelegrina, Laura Toribio, Víctor Manero i Mariola Penadés. Abans, el 18 de novembre, va tindre lloc, la conferència de Juan Fuster, que es pot visualitzar al vídeo inserit en esta mateixa noticia.

El pròxim dimarts 23 de novembre a les 19:30h Conrado Martínez, professor titular i investigador del departament de Medicina de la Universitat Jaume I de Castelló, parlarà sobre ‘La sorprenent història genètica dels europeus’. La conferència serà en l'IVAM CADA Alcoi a les 19.30 h.

Pere Estupinyà va començar la seua carrera com a divulgador científic en REDES d'Eduard Punset. Des de llavors ha estat seguint i descrivint els avanços de la ciència en mitjans com El País, Cadena Ser, TVE, agència SINC, National Geographic, els prestigiosos NIH i MIT durant la seua estada de 8 anys als EUA, i llibres com “El Lladre de Cervells”, “S==EX2: La Ciència del Sexe” o “A Viure la Ciència”.

El seu estil divulgatiu es caracteritza per posar en context els avanços científics per a comprendre la seua rellevància i impactes cap al futur, d'àrees com la neurociència, la biomedicina, la transició energètica, la cosmologia, la intel·ligència artificial o l'anàlisi científica del comportament humà i social. En la seua conferència ens comptarà alguns d'aquests avanços i ens donarà perspectiva per a entendre d'on venim i cap a on anem.

Les activitats segueixen tota la setmana i finalitzen el pròxim 27 de novembre, quan tindrà lloc la visita a la Cova d’Or de Beniarrès, que va ser suspesa amb anterioritat per les inclemències meteorològiques.

La Setmana de la Ciència del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) continua amb la seua programació i amb una gran assistència a totes les activitats. Les inscripcions continuen obertes i es poden realitzar de manera gratuïta en la web https://semanaciencia.alcoy.upv.es/