El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Setmana de la Lactància Materna arriba a la ciutat amb una jornada i una exposició de fotografies de dones alletant els seus bebés

A més, l'Hospital acull des de dimarts una exposició de fotografia amb l’objectiu de  promoure la lactància materna i visibilitzar-la com un acte humà i natural.

La Sala Àgora acull auqest dijous 19 d'octubre de 17'30h a 20h una jornada amb taula redona amb testimonis de dones treballadores que donen pit i una xarrada de la mà del metge Francisco Pascual sobre consum de tòxics durant l'embaràs i la lactància.

L’objectiu de celebrar aquesta data és precisament posar el focus sobre la Lactància Materna, demonitzada en algunes ocasions per la societat i rodejada a més de nombrosos mites com que no totes les dones poden donar pit, o a partir d’un determinat moment aquest es torna aigua i deixa d’alimentar.

Una mare no és ni millor ni pijor pel simple fet de triar donar pit o no al seu bebè i parlar amb naturalitat de la lactància materna ajuda a que les dones estiguen millor informades abans de prendre la decisió d’alletar.

L’Associació De Mare a Mare porta anys treballant per donar visibilitat des de l’evidència científica als beneficis que té, però també per resoldre dubtes o problemes que poden presentar-se durant aquest període on mare i bebè alimenten i son alimentats. La lactància és vincle, és consol, és refugi, és calor i molt més.

De Mare a Mare ha organitzat aquest 19 d’octubre a l’Àgora una jornada en la que posarà sobre la taula el tema de les mares treballadores que alleten. L’esdeveniment serà de 17’30h a 20h i primerament comptarà amb l’experiència de mares que donen el pit i que treballen, contaran com ho fan per a que els seus fills i filles puguen seguir prenent llet materna i elles poder seguir treballant. A continuació, serà el torn de Francisco Pascual, metge de la Unitat de Conductes Addictives i del Grup d’Alcohòlics Rehabilitats d’Alcoi, qui parlarà sobre alcohol i altres drogues i com aquestes perjudiquen durant l’embaràs i la lactància.

De manera quasi paral·lela, la Comissió de Lactància del Departament de Salut d’Alcoi, junt amb De Mare a Mare, Tetarte i el fotògraf Alejandro Boti, han organitzat una exposició de fotografies que es podrà visitar des d’aquest dimarts 17 d’octubre a l’Hospital Verge dels Lliris. Aquesta compta amb la col·laboració del propi Hospital i està patrocinada per l’Ajuntament d’Alcoi.

A les fotografies participen dones i bebès d’Alcoi i Comarca que alleten als seus bebès i que han estat preses durant 2022 i 2023. L’objectiu de l’exposició és promoure la lactància materna i visibilitzar-la com un acte humà i natural. A la vegada tracta d’informar a la població de manera rigorosa i basada en l’evidència científica sobre els beneficis d’aquesta.

La idea va nàixer fa més de 10 anys a Santiago de Chile de la mà de la fotògrafa Paloma Leiva i participen més de 7 països del món. A Alcoi està present des de 2018.