El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La setmana de l'enramada, la 'peatonalització i els canvis del Mig Any

Hi ha dies que millor seria no alçar-se i quedar-se al llit. És el que hauran pensat els membres del govern de Toni Francés, que acumulen disgustos encadenats. La sentència de la 'peatonaltzació' l'enramada de Festes han estat el seu maldecap més cruel aquesta setmana. Però encara hi ha més...

'Malos tiempos para la lírica'. Francés i el seu equip encara no s'ha recuperat de l'inesperat colp de les eleccions i del fet de no olorar -ni de prop' els feliços 12 regidors + tu.

Diuen que els governs cauen o comencen a caure per detalls o per situacions -a priori- no massa importants. El carril bici fou demolidor per a Francés, destrossat en xarxes socials durant setmanes amb gran efectivitat per als contrincants. No sabem si la sort que ha caracteritzat Toni té encara massa vides.


Ara, en aquesta setmana han arribat dos nous colps. Primer, l'enramada. Demanar perdó és poc habitual entre els polítics. Doncs ha passat. Jordi Martínez ho ha fet, perquè resultava massa estrany veure l'adornament fester en ple mes de setembre. Cert és que l'administració cada dia és més perversa, i els contractes menors i majors i tot el que l'envolta són diabòlics. Toca buscar una solució a llarg termini per a aquests assumptes.

El segon gran colp ha arribat aquest divendres, amb la sentència de la 'peatonalització'. Efusivitat una mica exagerada pels veïns, que han guanyat una batalla, però no se sap si la Guerra.

Fruit del nerviosisme provocat per aquest anunci judicial, ha desembocat en la desagradable escena viscuda en la prèvia de la roda de premsa de Martínez, qui ha 'convidat' als regidors del PP a abandonar l'habitacle. Feia falta?

Els canvis del Mig Any seran una incògnita. Diuen que les filaes han triat, amb majoria no absoluta (prórroga + penals), que el concurs d'olleta siga a les dos de la vesprada i les entradetes des de les 18 hores. Un canvi que aposta pel 'tardeo' i que caldrà explicar bé. O potser s'haurà de posar cartells en la porta de la Glorieta quan milers de persones vagen a les huit de la nit a vore les filaes i la 'picaeta'.

Per cert, fa un mes que tenim nou responsable de la Sanitat pública a l'àrea de Salut d'Alcoi. Però no tenim constància de l'encontre del senyor Alfredo Rizo amb l'alcalde, ni la convocatòria de cap reunió per a definir les prioritats per als pròxims 4 anys en matèria de Sanitat. Esperarem un poc més.

Per cert, felicitats a El NOSTRE pels seus 10 anys. L'escola de Periodisme de molts.