El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Setmana Modernista aposta també per l'art amb dos exposicions úniques per a l'ocasió

Lorena Zamorano, Lucía Romero i Pep Jordà
La Setmana Modernista d'Alcoi serà del 18 al 24 de setembre

A la Setmana Modernista d'Alcoi, del 18 al 24 de setembre se li sumen dues noves activitats, en aquest cas són dues exposicions. Una a la Capella de l'Antic Asil i l'altra a la Fundación Mutua Levante

A la Setmana Modernista d'Alcoi, del 18 al 24 de setembre se li sumen dues noves activitats, en aquest cas són dues exposicions.

Una de les exposicions, que s'anomenarà ''El modernisme de la Col·lecció'' tindrà lloc a la Capella de l'Antic Asil, en el camí 42. La mostra es basara sobretot en una selecció d'obres de la col·lecció de finals del segle XIV i principis del XX. Lucia Romero historiadora de l'art i curadora de la mostra explica que hi haurà obres d'artistes locals com Fernando Cabrera, José Mataix, Edmundo Jordá però també d'obres de patrimoni nacional.

L'exposició s'obrirà durant tota la setmana, al matí de 9.30 h a 12.30 h o 13 h, i de vesprada de 17.30 h a 21:00 h, a on, a més de fer visites guiades per a xiquets fins a les 19:00 h, podran participar en un taller, que es titula ''Som Impressionistes'' on desenvoluparan la tècnica impressionista de la pinzellada curta, amb ceres. El dissabte s'oferira per al públic en general a les 12 h i a les 13 h, una visita guiada.

Aquesta exposició estarà oberta fins al dia 28 d'octubre i no solament per a la setmana modernista,. ''donem accés a què els coles que no puguen, peque no hagen pogut planificar-ho, vindre a veure la mostra tinguen la resta del mes de setembre i tot octubre per a poder participar en les visites guiades escolars i gaudir del taller didàctic'' aclareix Lucia Romero.

Per altre costat, hi haurà també una exposició a la sala de la Fundación Mútua Levante. Pep Jordà responsable de la fundació Mútua de Levante, comenta que en aquesta exposició s'exhibiran dues obres pròpies de la col·lecció i algunes més de col·leccions privades. L'horari serà l'habitual de la sala de 9 h a 15.00 h i 18.00 h a 21.00 h de dilluns a dissabte en la setmana del modernisme. Per Jordà també comenta que hi haurà un historiador de l'art que donarà informació a les persones que acudisquen.