El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La seu d'Actiu, el gegant del mobiliari afincat en Castalla, segon edifici empresarial més saludable d'Europa

Seu d'Actiu en Castalla

Les modificacions aplicades per Actiu han inclòs des de situar punts d'aigua potable a menys de 30 metres de qualsevol zona de treball fins a implantar mesures de promoció de l'esport, amb la presència d'entrenadors esportius i el condicionament d'un gimnàs

La seu d'Actiu a Castalla s'ha convertit en el cinquè complex del món a rebre el certificat Well v2 Platino i el primer edifici industrial en el món a sumar les dues certificacions, Leed i Well Platino, que acrediten la seu de la companyia com un espai saludable i sostenible.

La Certificació Well v2 Platino, atorgada pel WellBuildingInstitute (IWBI) i auditada en Actiu per CBRE, acredita a través d'un sistema de punts per a edificis i comunitats en quina mesura aquests espais estan construïts per a garantir la salut i benestar dels seus ocupants. Aquesta acreditació, al costat de l'aconseguida en 2017 quan la seu de l'empresa a Castalla va consolidar la seva Certificació LEED Platino per l'arquitectura sostenible del seu parc, la converteixen en la primera indústria del món a sumar aquests dos reconeixements internacionals.

Les modificacions aplicades per Actiu han inclòs des de situar punts d'aigua potable a menys de 30 metres de qualsevol zona de treball fins a implantar mesures de promoció de l'esport, amb la presència d'entrenadors esportius i el condicionament d'un gimnàs. S'han incorporat màquines expenedores d'aliments saludables i s'han adequat els sensors i la metodologia aplicada per a mesurar la qualitat de l'aire i de l'aigua, d'acord amb els paràmetres WELL.

A més, els llocs operatius s'han actualitzat amb els nous programes de mobiliari de l'empresa, més dinàmics, que faciliten la col·laboració i la comunicació, a més de la comoditat. Els ja existents jardins interiors s'han reforçat amb amb vegetació i s'han aprofitat les vidrieres per a maximitzar l'ús de la llum natural i tenir majors vistes a l'exterior. 

Invertir en salut i en benestar és invertir en vida. Les empreses necessiten aquest dinamisme i aquest valor humà. I això s'aconsegueix cuidant i estimulant a les persones a través de l'espai. La Certificació WELL té en compte el benestar físic, però també l'emocional. I tot el que tinga a veure amb el cor i amb els sentits és vida. Vida per als empleats i també per a les empreses”, explica Soledat Berbegal, Consellera i directora de reputació de marca en Actiu.