El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ateneu Musical estrena una obra inèdita de Gustavo Pascual, compositor de 'Paquito el chocolatero'

Concert Ateneu/Facilitat per Roser Olcina

El concert té lloc el pròxim dilluns 6 d'agost a les 20:30 al Pati d'Armes del Palau Comtal de Cocentaina, amb entrada lliure.

La Societat Ateneu Musical de Cocentaina, dirigida per José Miguel Fayos-Jordán, protagonitzara el pròxim dilluns 6 d'agost a les 20:30 al Pati d'Armes del Palau Comtal de Cocentaina, el 33 Concert de Música per a les Festes de Moros i Cristians, i amb entrada totalment lliure.

Però aquesta ocasió és molt important, ja que s'estrenara el pasodoble 'Un fandanguillo i una copla' de Gustavo Pascual, autor de 'Paquito el chocolatero'. Cal dir que la partitura, escrita en 1941, ha estat inèdita fins ara, quan ha sigut recuperada i restaurada per l'editorial Piles amb la col·laboració del compositor Teo Aparicio.

Pel que fa al programa del concert segueix tres línies principals. En primer lloc, s'han recuperat obres del repertori historic contestà que havien quedat oblidades, com 'Manta Roja' (Just Sansalvador, 1953); 'Rafel el Fuster' (Rafael Alcaraz, 1967), 'Al-Azarch' (José Insa Martínez, 1979); o 'Un fandanguillo y una copla' (Gustavo Pascual, 1941).

En segon lloc s'estrena una nova marxa cristiana del compositor Josep Vicent Egea, amb el titol de 'Oleia', o 'Hybris' de Miguel Fayos-Jordán.

I per últim, es podrà escoltar obres signades pels Mestres Amando Blanquer, Rafael Mullor Grau, José Rafael Pascual o Ramon Garcia i Soler.