El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La sorra en suspensió tenyeix Alcoi i les comarques d’un to desèrtic

Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant: "És desaconsellable estar molt de temps a l'aire lliure, i en canvi les màscares FPP2 poden ajudar, especialment a aquelles persones que patixen malalties respiratòries”.

L'arribada d'una borrasca ve acompanyada de pols en suspensió provinent del desert del Sahara, el que ha fet que l'atmosfera haja agafat un estrany color poc habitual. Els pròxims dies es superaran els llindars diaris establerts per l'OMS i es recomana no estar massa temps al carrer.

 

Les previsions climatològiques ha ens havien advertit d’esta situació. Hui ha arribat un borrasca que ve acompanyada de pols provinent del desert del Sàhara. A hora d’ara la pols en suspensió ha tenyit les nostres comarques d’un color característic.

Des del Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant han advertit en xarxes socials que “en les pròximes hores i jornades, les concentracions de partícules PM10 superaran els llindars diaris establits per l'OMS. És desaconsellable estar molt de temps a l'aire lliure, i en canvi les màscares FPP2 poden ajudar, especialment a aquelles persones que patixen malalties respiratòries”.