El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La tecnologia al servei de la lluita contra incendis

La perillositat dels incendis fa que hàgem d'aguditzar l'enginy per a prevenir-los. En aquest sentit, la tecnologia juga un paper molt important, tal com ho ha comprovat un equip de tècnics del servei contra incendis forestals, que han estat en Alcoi aquest cap de setmana per a aprendre noves tècniques en la lluita contra el foc.

Es tracta de la quarta edició d'un curs de capacitació i pràctiques impartit per la companyia Heligrafics, que manté el seu departament de desenvolupament tecnològic en Alcoi. En el curs ha participat un grup heterogeni format per tècnics especialistes, des d'enginyers forestals, telecos, informàtics, i pilots d'aeronaus tripulades i no tripulades.

ARAMULTIMÈDIA els ha acompanyat en una sessió pràctica aquest passat diumenge en Serelles, on han simulat un dels centres avançats que s'instal·la quan es detecta un incendi. Durant la pràctica s'han pogut enregistrar imatges aèries de la zona a través d'un avió de coordinació i observació (ACO). Posteriorment, aquestes imatges s'enviarien al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació perquè prenguera les oportunes mesures de contingència.