El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Teixidora organitza la segona sessió del Club Lectura Activista sobrecanvi climàtic i límits del planeta

A més s’ha convidat al col·lectiu La Carrasca-Ecologistes en Acció.

El Club de lecturà tindrà lloc el pròxim 4 d'abril a les 19h a la llibreria Detroit. Comptarà amb la presència de l'autora del llibre 'Thanatia, los límites minerales del planeta', Alicia Valero. L'acte estarà dirigit per Javier Ortega, professor a la Universitat de València.

El Club de Lectura Activista està promogut per l’Associació Cultural La Teixidora i planteja una segona sessió per parlar de canvi climàtic.  L’esdeveniment serà el pròxim dilluns 4 d’abril a les 19.00 a la llibreria Detroit, amb el llibre Thanatia, los límites minerales del planeta.

Participarà a esta sessió l’autora Alicia Valero, catedràtica d’Enginyeria Energètica a la Universitat de Saragossa i membre del Club de Roma Internacional, associació creada al 1968 que tracta diferents qüestions de política internacional com ara els límits del creixement. La sessió serà presentada i dirigida per Javier Ortega, professor del Departament de Direcció d'Empreses de la Universitat de València i interessat en estudiar la inclusió de la dimensió mediambiental en les estratègies de las empreses (eco-innovació).

Ortega opina que “és essencial que tothom sàpiga que els processos tan de digitalització com de descarbonització de l'economia han de reconèixer l'escassetat dels minerals crítics. Si volem fer una paella per a 8 i tenim arròs per a 4, segur que ens trobarem amb desigualtats difícils de resoldre i que ens duran a situacions de conflicte com les que estem vivint ara. I a Alcoi ens afectarà clarament. Iniciatives com esta on es busca avançar-se a trobar solucions a problemes de la ciutat són fonamentals”.

A més s’ha convidat al col·lectiu La Carrasca-Ecologistes en Acció. La primera sessió va tractar de feminisme i va ser tot un èxit de convocatòria.